U Cerovcu otvorena obnovljena područna škola

Područna škola Cerovac
(FOTO: Ps županija)

11.05.2017. | M.B./pszupanija.hr
Pregleda: 7142

Obnovljena područna škola otvorena je jučer u Cerovcu, na čiju obnovu je utrošeno preko 335 tisuća kuna. Ravnatelj osnovne škole "Mladost" Boško Obradović tom prigodom je rekao:

"Sveukupno imamo 350 učenika, a ovo je jedna od naših pet područnih škola. Prošle godine obnovili smo školu u Treštanovcu, danas ovu u Cerovcu i u ponedjeljak otvaramo školu u Tekiću. U ovoj školi imamo 11 učenika u dva kombinirana odjeljenja, ali nadamo se da će se taj broj već iduće nastavne godine povećati".

Požeško - slavonski župan Alojz Tomašević prisjetio se vremena kada se prijetilo da će se područne škole zatvoriti:" SDP-ov ministar znanosti gospodin Jovanović prijetio je kako će zatvoriti sve male područne škole jer su neisplative. Za njega nisu bile jer ne zna ni gdje je Cerovac, a ni gdje je naša županija. Tada sam rekao da neće biti tako i sve dok bude i jednog djeteta za njega će se održavati nastava. Naša županija izvukla je najviše sredstava za obnovu škola a nastavljamo s ulaganjem u školstvu jer bez školstva nema razvoja gospodarstva".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI