Udruga Hrvatski policajac traži smjenu načelnika Dasovića zbog sprege s politikom

Predsjednik Udruge hrvatski policajac, Jure Rotim
(FOTO: A.M.)

26.01.2017. | A.M./Udruga Hrvatski policajac
Pregleda: 23348

U našu redakciju pristiglo je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću, kojim Udruga Hrvatski policajac iz Požege navodi pet razloga zbog kojih traži smjenu načelnika Policijske uprave Požeško-slavonske Daria Dasovića. Sadržaj bez izmjena prenosimo u cijelosti:

1.

09.09 2015 gradonačelnik Požege Vedran Neferović je održao konferencijuza novinare na kojoj je javno na telefon nazvao načelnika PU Požeško-slavonskeDaria Dasovića te ga pitao dali je on smjenjen a na njegovo mjesto načelnika PUpostavljen Zdravko Ronko, saborski zastupnik SDP-a te bivši gradonačelnikPožege. Povod ovom pozivu bilo je privođenje Vedrana Neferovića u PP Požega odnačelnika Gorana Matijevića, zbog prijave da gradonačelnik krade drva u parku,te izjava Zdravka Ronka da se Neferović, kojeg Ronko naziva drvosječom Požege,u policiji "izlagao do bola".


Ronko je na taj način dao do znanja da mu je poznat sadržajizjave koju je Neferović dao u policiji i bez skrivanja pokazivao da upravljapolicijom jer je smjestio privođenje gradonačelnika zbog izmišljene prijavekoju je sam kreirao.


Načelnik nije opovrgnuo navode niti postoji kaznena prijavaza odavanje podataka (izvor 034portal)

2.

29.09.2015. godine u pješačkoj je zoni ispred jednog noćnogkluba brutalno je pretučen policajac izvan službe (teške tjelesne povrede).Načelnik PU istog je uputio na disciplinski sud, što je neetično i kosi se sa svimstandardima zaštite žrtava KD.

Događaj nije bio zanimljiv medijima niti MUP-u ni 1% udonosu na 99% lakši napad na tražitelje azila u Zagrabu.

3.

Tijekom 2016. udruga je upozorila ministarstvo nakatastrofalno upravljanje ljudskim i profesionalnim potencijalima u PU,navodeći konkretan primjer, ministarstvo je reagiralo i površno je riješenproblem međutim takav način upravljanja ostavlja traga na sigurnost građana.

4.

12.01.2017. u diskoklubu Platinum brutalno je pretučenzaštitar (teške tjelesne povrede opasne po život i višednevna koma), timpovodom 16.01.2016. godine na portalu 034 objavljen je tekst Razgovor sa AntomPrkačin koji je iznio niz optužbi na rad policije i načelnika PU. Odgovornačelnika Anti Prkačinu nije uslijedio, iako je načelnik 2015. napisao demantina autorski tekst "Stručna analiza i procjena sigurnosnog" u kome niti jednom riječju nije spomenutapolicija ili upućivanje policajaca na disciplinski, koji je zadobio tešketjelesne povrede, ali odgovoriti Anti Prkačinu načelnik ne nalazi za shodno.

5.

04.09.2015 po zapovjedi Ranka Ostojića i Zdravka Ronka načelnikDario Dasović bez ikakvog povoda suspendirao je višeg policijskog narednikaJ.R., hrvatskog branitelja i oca petero djece s 25 godina radnog staža. Pokrećedva izmišljena disciplinska postupka te Dasovićev kum Krsto Klarić predsjednikdisciplinskog suda u Osijeku donosi u dva navrata rješenja kojima se J.R.kažnjava s 4x10% i u drugom slučaju 6x10% od plaće a oba slučajadrugostupanjski sud u Zagrebu poništava navedena rješenja sa jednimobrazloženjem da nije vidljivo za što se okrivljeni tereti. J.R. 17 mjeseci neradi dok građani to plaćaju.

Po obrascu kojeg se ne bi stidjeli niti UDBA iKNOJ, zamjenik načelnika Zoran Jušić te inferniorni Miro Miličević načelnik PPPleternica, inače invalidi, usmeno zapovijedaju J.R. da se odazove u Zagreb na liječničkipregled bez ikakvih dokumenata (a osiguravaju i vozilo i vozača što možeodobriti samo najviša instanca) što je isti odbio. Invalidi zapovijedaju nekometko u 25 godina praktički nije bio na bolovanju, a sve zbog kaznene prijavekoju je Udruga 2013. podnijela protiv Ranka Ostojića, te osiguranja javnogokupljanja kada je Zdravko Ronko htio prekinuti javno okupljanje društva sv.Grgur Požega 2011.g. (034portal) a spriječen je od strane višeg pol. Službenikaod kojih je Ronko J.R. označio kao glavnog te protiv J.R. podnio kaznenuprijavu koja je odbačena.

Treba napomenuti da su sklanjanja policijskog službenika, odRonka tražila i dva invalida u velikim autima koji imaju ured na trgu danguba uPožegi.

Ispod razine ovog pisma bilo bi pisati kako su navedeninagrađeni za svoju političku odanost, iako ta ljubav više ne plamti.



Kao i svako pismo P.S. Stanje u prometu je katastrofalno štoi ne čudi kada zamjenik načelnika nakon lova i druženja lovaca kojiautomobilima kreću kući poziva da voze iza njega jer je tako najsigurnije.

Predsjednik UHP
Jure Rotim


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI