Odluka o spajanju laboratorija u jedan - samo formalnost

Mikrobiološki laboratorij - ilustrativna fotografija
(FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL)

06.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 17038

Odluka Županijske skupštine da se svi mikrobiološki laboratoriji u županiji stapaju u jedan, onaj u Zavodu za javno zdravstvo, samo je formalna i u praksi neće promijeniti gotovo ništa. Opća županijska bolnica Požega preorganizirala je laboratorij u Odjel za kliničku mikrobiologiju koji će nastaviti normalno s radom. U Pakracu će biti dislocirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo kao što je dosad bio u sklopu pakračke bolnice.

- Normalno je da bolnica ima vlastitu kliničku mikrobiologiju, kao što je logično da Zavod za javno zdravstvo ima svoj mikrobiološli laboratorij. Mi smo stoga u statutu Bolnice promijenili i uveli taj odjel umjesto laboratorija - rekao je dr. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

Jedina promjena je da će djelatnici dosadašnjeg laboratorija u Općoj županijskoj bolnici Pakrac sada biti zapravo djelatnici Zavoda. Pakračka će bolnica imati nekoliko djelatnika manje, ali će morati plaćati neke usluge Zavodu pa će joj troškovi ostati gotovo isti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI