Kutjevačka propaganda

Josip Budimir
(FOTO: Lidija Galić)

18.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 14321

Česti su hvalospjevi nekih medija o novom mladomgradonačelniku Josipu Budimiru i novoj gradskoj upravi. Svako malo se krozmedije proteže teza kako je upravo taj mladić, kao student u vrijeme kada jepostao gradonačelnik, uspio Grad Kutjevo izvesti iz krize na pravi put razvojai građanima Kutjeva ponuditi viziju uspješnog opstanka u tom malom slavonskom,vinu bogatom gradu.

No, je li istina uistinu takva kakvom je zapisuju pojedinimediji koji svoju "koricu kruha" traže u i onako malim proračunima, još manjihgradova i općina lijepe li nam županije, pitanje je koje treba postaviti, onako,javno.

Grad Kutjevo je bio, nakon prijevremenih izbora 2014., gradićs povećim dugom prema dobavljačima i danas su puna usta hvale, o nula kunadugova, onih koji taj grad sada vode. Naime, dužan Peri ili Pavi, jedno je teisto. Ako podignete kredit za otplatu dugova, u pravilu dugovanje raste jer jepotrebno još platiti i kamatu banci. Kutjevo je pod "blagoslovom" gradskihotaca podiglo kredit i vratilo dugove, zamjenjujući svoje obveze premadobavljačima obvezama prema financijskim institucijama koje osiguravajućiplasman novca mogu biti puno oštrije i zločestije čuvajući interes svojihkomitenata i kamatu, ne mareći za život najslabijeg žitelja i njegove potrebe.


Kutjevo je i u ovakvoj lošoj slavonskoj priči o iseljavanjumladih, postalo sinonim za prazne kuće i jeftine potkućnice iz kojih svako malostrši tabla "na prodaju" i gdje nam svako malo u redakciju pristigne poziv ilie-mail o propustima gradske uprave prema "malom čovjeku" i njegovimegzistencijalim potrebama narušenim političkim klijentelizmom.


Zaista bi voljeli kada bi se po mjeri čovjeka, kao nekidrugi mediji, mogli pridružiti pohvalama i pozitivnim učincima te nove mladekutjevačke vlasti, i zaista bilo bi nam čast proslijediti jednu pozitivnu pričuu širu hrvatsku javnost, ali nije tako.

Uzet će nam i pokoji od naših kolega kritiku za zlo, jerkao, remetimo njihov interes poznanstva, rodbine, ili čega već drugoga nomoramo javno primijetiti i na to javnosti ukazati da mediji mogu prenijetipogrešnu sliku.

Stoga pozivamo one koji pokušavaju širiti nadasve pozitivnupriču o uspjehu da konačno budu tu za narod koji ih je izabrao i kažu ljudima"onako kako je", jer nije se puno promijenilo, tome svjedoče oni koji više nežive u Kutjevu, a njih je mnogo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI