Vodostaj Orljave uzvodno od brane koja se obnavlja u Peternici pao za četiri metra

Vodostaj Orljave poslije brane
(FOTO: Čitatelj)

07.08.2016. | 034Portal/Čitatelj
Pregleda: 12043

Čitatelj nam je poslao nekoliko slika kako izgleda rijeka Orljava u Pleternici uzvodno od brane koja se renovira. Naime vodostaj gornjeg vodotoka je pao na zabrinjavajuće razine.






- Po svemu je vidljivo da je vodostaj rijeke pao za otprilike četiri metra. Krivac je očito izvođač radova koji je pustio preveliki tok vode niz branu, a u gornjem vodotoku vode skoro pa nema i jako je brza - rekao nam je čitatelj.




Kaže da je osobno zvao u Grad Pleternicu, ali oni kažu da to nije nad njihovoj nadležnosti nego Hrvatske vode. Oni opet kažu da su upoznati sa situacijom i da će izvođač radova sanirati štetu i podići vodostaj na normalnu razinu.





- Dani prolaze, oni redovno rade svoje poslove na rekonstrukciji brane, ali vodostaj ostaje isti i svakim danom sve manji. Svi stanovnici uzvodno (Ulica Kralja Zvonimira,Gradac) koji nemaju gradski vodovod služe se bunarima i ostaju bez vode u istima. Više ne znam kako i gdje reagirati. Moji žive preko 60 godina ovdje i kažu da toliki mali vodostaj nikada nisu vidjeli. Ja se kao aktivni ribolovac pitam što je sa ribom u rijeci i ostalim životinjama i tko će tu štetu pokriti - pita se čitatelj.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI