U kuću im se zavukla zmija: ¨Kad sam prišla počela se micati i siktati¨

Zmiju su uhvatili i vratili u prirodu djelatnici JVP Grada Požege
(FOTO: JVP Grada Požege)

18.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 15582

Sinoć oko 19 sati djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Požega imali su tehničku intervenciju hvatanja zmije u obiteljskoj kući u Požegi.

- Dobili smo dojavu da se u Primorskoj ulici u Požegi, u jednoj obiteljskoj kući nalazi zmija. Po dolasku na teren pronašli smo je u kutiji od laptopa i bila je riječ o maloj zmiji dužine svega 30-ak centimetara – rekao nam je zapovjednik JVP Grada Požege Zdenko Mautner.

- Išla sam u podrum i vidjela nešto na prozoru. Kad sam prišla počela se micati i siktati. Uplašila sam se i u pomoć pozvala susjede, međutim nikome nije ugodno u takvim situacijama. Zvali smo Centar 112 i oni su nam poslali vatrogasce. Sakrila se u kutiju od laptopa koju čuvamo zbog garancije - prepričava vlasnica kuće u kojoj je zmija pronađena.


Kaže da je najvjerojatnije riječ o mladoj zmiji pa se boji da ih u blizini ima još, a najviše ju je strah zbog djece koja se tamo igraju.


Zapovjednik JVP Zdenko Mautner dodaje da su nedavno imali puno zahtjevniju intervenciju i to u samom centru grada.



- Jedna je obitelj došla s mora. Imaju pse koji su uznemireno lajali te su shvatili da im je u kući zmija. Zavukla se ormar. Taj je puta bila riječ o bjeloušci dugoj više od metar i pol. Budući da imamo nekoliko takvih intervencija tijekom ljeta, morat ćemo nabaviti hvataljke predviđene za to jer ljudi se boje, nemaju se kome obratiti pa zovu nas, a naša je dužnost da im pomognemo – dodao je Mautner.

U oba slučaja zmije su vraćene u prirodu.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI