Franjo vozi bicikl star 76 godina: Sve na njemu je originalno. Nema cijene za njega¨

Franjo Radman vozi bicikl iz 1939. godine
(FOTO: Lidija Galić)

16.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12939

"Sumnjam da će tako skoro netko odnijeti titulu najstarijeg dok god ja imam ovaj bicikl. Napravljen je u tvornici Dijamant. Ponosan sam na njega jer sam uložio puno truda da ga stavim u vozno stanje. Nema cijene za njega", kaže Franjo Radman vozač najstarijeg bicikla i jedan od organizatora vožnje oldtimer bicikala koju drugu godinu zaredom organizira Oldtimer klub Velikaši iz Velike. U kružnu vožnju dugu desetak kilometara, više od 50-ak vozača krenulo je ispred crkve s Trga svetog Augustina.






Franjo dodaje da svojim ljubimcem napravljenim 1939. godine ide bez problema gdje god treba, a svakodnevno prelazi i po nekoliko desetaka kilometara.






- Sve na njemu je originalno, od prednjeg svjetla, zvona, sjedala pa i registracije koja potječe još iz Jugoslavije – opisuje.

– Drago mi je da je vožnja ove godine masovnija nego lani. Polagano sve ovo prerasta u tradiciju, a danas su ovdje doputovali naši prijatelji iz biciklističkih klubova iz Nove Gradiške, Bjelovara i Garešnice. Ruta nije naporna i bit će nekoliko pauza na kojima smo sudionicima u suradnji s našim ugostiteljima osigurali hranu i piće – ispričao je Radman.

Posebno se danas u Velikoj isticao bicikl s velikim prednjim kotačem.

– Radi se o kopiji bicikla s kraja 19. stoljeća. On ima samo ručnu kočnicu, jako je visok pa je samim time njime teže upravljati – opisali su biciklisti.





S biciklistima je u društvu po prvi put ove godine bio i kontakt policajac na biciklu koji je osiguravao da se sve odvija u redu. Nakon završetka vožnje sudionicima će biti podijeljene diplome i zahvalnice.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI