¨Pogodila nas je velika tragedija, nadam se da ću dobiti posao u školi¨

Ivan Krištofek
(FOTO: Filip Škrga)

29.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 16792

Dok je mama bila živa stanovali smo u stanu iznad škole u Skenderovcima. Pogodila nas je velika tragedija i upitno je što će sad biti s nama. Nadamo se da ćemo ostati ovdje jer drugog izbora nemamo. Valjda će ljudi imati razumijevanja i dopustiti nam da ostanemo tu. Otac i ja smo nezaposleni. Brat je na fakultetu u Osijeku, a sestra je tek završila drugi razred Gimnazije, rekao nam je Ivan Krištofek (28) čija je majka Anica (53) poginula prošlog tjedna u teškoj prometnoj nesreći kod Benkovca.

Anica je, rekao nam je Ivan, u područnoj školi radila kao učiteljica razredne nastave gotovo 30 godina. Nadala se da će tu dočekati i mirovinu. Kako bi obitelji Krištofek donekle pomogli i olakšali život njihovi prijatelji odlučili su organizirati humanitarni malonogometni turnir koji bi trebao početi u petak 31. srpnja u 18 sati u Brestovcu.

 – Ideja je potekla od dečki iz MNK Alabama, MNK Brestovac i MNK Skenderovci. Time žele pomoći meni i mojoj obitelji. Voljeli bismo kad bi se prijavilo što više ekipa – priča nam Ivan. Iako je završio za učitelja razredne nastave trenutno nigdje ne radi pa se nada da bi mogao naslijediti majku.





Njeno radno mjesto je upražnjeno pa se Ivan svakako želi prijaviti na natječaj za novog učitelja koji bi od sljedeće školske godine trebao podučavati desetak učenika iz sela. Ivan nam je rekao kako je tragediju i gubitak majke najteže podnijela njegova sestra (16), ali kako se obitelj drži zajedno i u molitvi se nadaju da će sve lakše prebroditi.

– Četiri dana je trajala procedura dok smo majčino tijelo prevezli iz Zadra kući. Pokopali smo je u subotu i dostojanstveno se oprostili od nje. Hvala svim ljudima koji su bili uz nas i svima koji nam pomažu u ovim najtežim trenucima u životu – poručio je mladić.

Svi koji žele na bilo koji način pomoći obitelji Krištofek to mogu učiniti ili uplatom na broj računa HR9723860023205055646 u Podravskoj banci ili pozivom na Ivanov broj mobitela 098 1846 068. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI