Budžet manji za 400.000 kn: Neće biti šatora, izvođači još nisu poznati

Veljko Valentin Škorvaga, direktor Aurea festa
(FOTO: Iz arhiva)

24.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11603

Gotovo 1,1 milijun kuna koštao je prošlogodišnji Aurea fest u Požegi. Zbog nedostatka novca proračun festivala ove će godine biti manji za gotovo 400 tisuća kuna. No, prema riječima direktora festivala Veljka Valentina Škorvage, unatoč tome nastojat će se zadržati prošlogodišnju razinu, barem kada je riječ o samoj programskoj koncepciji.

- Imamo još oko 60 tisuća kuna nepodmirenih obaveza i vjerujem da ćemo i to ubrzo riješiti. Izuzetno nam je važno zadržati prošlogodišnju razinu programa. Zbog toga smo prisiljeni odustati od nekih ideja koje smo si zacrtali. Tako, primjerice, ove godine neće biti velikog šatora iza Gradske kuće, nego ćemo Festival vina i gastronomije premjestiti u pješačku zonu. Prisiljeni smo odustati i od rotirajuće pozornice za koju sam već krenuo u pregovore. Unatoč tome što je to bilo vrlo atraktivno, pozornica više neće biti na sredini niti ćemo imati tribine što bi nas ukupno koštalo oko 120 tisuća kuna - pojašnjava Škorvaga.

Iz gradskog je proračuna lani za festival izdvojeno 150 tisuća kuna. Ove je godine planiran iznos od 200 tisuća, no rebalansom, koji će se pred gradskim vijećnicima naći 29. lipnja, on je umanjen za 50 posto. Ostatak novca organizatori stoga moraju namaknuti putem sponzorstva i donacija.


Slogan ovogodišnjeg Aurea festa je "Sedam dana-sedam noći". Ideja je da program tijekom sedam festivalskih noći bude u ugostiteljskim lokalima u centru grada tako što bi u nekima svirali tamburaši na uho, u drugima urbani tamburaši, DJ-i, rockeri, jazzeri i sl. Ove godine neće biti ni festivala mode i nakita, a umjesto njega novina je Festival jazza na kojem će nastupiti požeški Big band sa solistima.


- Ovih ćemo dana obavijestiti izvođače čije su skladbe prošle. Zbog novih uvjeta HRT-a sve smo morali prilagoditi njima. Naime, HTV ne želi više od 70 minuta programa i upravo sam maloprije završio pregovore gdje je definirano da nema izravnog prijenosa nego će ići odgođeno emitiranje festivala nedjeljom. To je čak i bolje zbog postprodukcije. Dogovorili smo i reprizu te dodatno emitiranje pjesama. Na festivalima će biti izvedeno po 15 pjesama, umjesto 23, a ove godine nema ni glasovanja preko YouTube-a. Nastupit će 90 posto najboljih izvođača hrvatske glazbe - najavio je Škorvaga.

Aurea fest održava se od 30. kolovoza do 5. rujna. Iako se datum festivala preklapa s pleterničkim Devetnicama Gospi od suza program će se, kaže Škorvaga, prilagoditi tako da oni koji žele mogu nakon Pleternice posjetiti i Požegu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI