Organizatori zadovoljni: U tri dana Veliku posjetilo 10.000 ljudi

01.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 31944

Trodnevna manifestacija "Čuvajmo običaje zavičaja" u Velikoj ponovno je dokazala da je jedna od najjačih manifestacija u Županiji. Prema riječima Tomislava Galića, direktora TZ Općine Velika, unatoč teškim vremenima odaziv sudionika je bio odličan.

- Na "Najdužem stolu u Hrvata" imali smo oko 150 izlagača. Stol je bio nešto kraći, oko 560 metara, ali izlagača je bilo više nego lani. Imalo smo izlagače iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije. Prvi su nam put došli gosti iz Zagreba i Vodica i rekli su da dogodine dolaze u pojačanom sastavu - kaže Galić.

Na koncertu "Vatre", dodaje, bilo je gotovo tri tisuće sudionika. Još ih se više okupilo na "Najdužem stolu" i smotri folklora na kojoj je sudjelovalo 11 KUD-ova.


- To je nešto manje KUD-ova nego inače jer zbog nedostatka novca nisu nam doputovali KUD-ovi iz Austrije i Rumunjske. Ukupno smo tijekom tri dana imali oko tisuću sudionika uz još gotovo 500 djece koja su sudjelovala na "Lino višebojcu" u OŠ "Ivana Gorana Kovačića".  Smotru je popratilo gotovo deset tisuća ljudi i s obzirom na vremena sve je prošlo iznad naših očekivanja - rezimirao je Galić.


Za organiziranje smotre Općina je iz svog proračuna izdvojila 30 tisuća kuna, očekuju i potporu sponzora te Hrvatske turističke zajednice. Velik dio posla, kaže Galić, odradili su volonterski članovi veličkih udruga.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI