Surplex aukcije rabljenih strojeva od sada dostupne i u Hrvatskoj

Surplex rabljeni strojevi - MORBIDELLI CNC obradni centar
(FOTO: Surplex)

18.05.2015. | Surplex
Pregleda: 24144

Online oblik trgovine je u današnje vrijeme sve rašireniji i popularniji jer omogućava kupnju potrebnih proizvoda uz samo nekoliko klikova mišem. Upravo jednostavnost i brzina kupovine privlače kupce na ovakav oblik kupnje. Braća Bruno i Florian Schick su već 1999. godine prepoznali potencijal ovakve trgovine i osnovali Surplex, tvrtku za posredovanje pri kupnji rabljenih strojeva sa sjedištem u Düsseldorfu.

Svoju viziju o stvaranju transparentnog tržišta rabljenih industrijskih strojeva koje bi svim sudionicama omogućavalo jednostavnu trgovinu, ukomponirali su u B2B platformu Surplex. Ovakva ideja o trgovini rabljenih strojeva i pogona se vrlo brzo proširila i zainteresirala brojne tvrtke u raznim državama Europe. Prateći trendove zainteresiranosti, Surplex je od ove godine dostupan i na hrvatskom tržištu. Stranica surplex.com ima oko 200.000 međunarodnih posjetitelja mjesečno, a od sada je na raspolaganju hrvatskim tvrtkama.


Surplex rabljeni strojevi - OM dizel viličar


Rabljeni strojevi su zbog svojih tehničkih parametara i "nevidljivih" nedostataka, specijalna vrsta robe za koju je potrebno potpuno transparentno tržište. S obzirom da je kupnja novih postrojenja, pogona ili strojeva za tvrtku veliko financijsko opterećenje, mnoge od njih traže alternativna rješenja. Jedno od takvih rješenja je kupnja očuvanih i funkcionalnih rabljenih strojeva. Zbog visokog stupnja transparentnosti, cijena u skladu s tržištem i brze isporuke, tvrtke se odlučuju na kupnju rabljenih modela strojeva i pogona uz pomoć platforme Surplex.


Surplex je specijalist za licitacije rabljenih strojeva, bilo online ili uživo. Kod online aukcija sklapa se ugovor između tvrtke Surplex i klijenta s ciljem da se klijentu na najbolji mogući način omogući korištenje platforme i reguliranje troškova koji nastaju prilikom trgovine. Karakteristično je za platformu da se klijent uvijek može obratiti za savjet pristupačnom i stručnom osoblju. Jednostavno praćenje tijeka aukcija, troškova i ostalih značajnih komponenti prilikom trgovanja omogućeno je preglednim  korisničkim sučeljem.

Kod slučajeva gdje u kratkom roku nije moguće prodati stroj, u najboljoj namjeri da se klijentu pomogne, Surplex nudi i uslugu otkupa strojeva. S obzirom da ponekad u kratkom vremenu nije moguće prodati stroj, tim vrhunskih stručnjaka otkupljuje stroj i isplaćuje novce te ga nakon toga stavlja na prodaju.


Surplex rabljeni strojevi za obradu metala

Surplex također organizira aukcije kada je nad tvrtkom proglašen stečaj. Pomoću stečajnih dražbi, vrhunski tim stručnjaka prodaje strojeve i opremu i tako osigurava novac tvrtki za otplatu dugova. Iskusno i stručno osoblje u području stečajnih aukcija organizira aukcije online ili uživo. Prilikom aukcija uživo nužno je fizičko prisustvo na aukciji. Kod online aukcija kupac ima mogućnost praćenje više aukcija preko platforme i/ili aplikacije, no u nekim slučajevima je moguće i fizički pregledati i ocijeniti parametre stroja.

Visoki stupanj posvećenosti tvrtke Surplex vidljiv je i u uslugama uklanjanja ili preseljenja tvornica. Zaposlenici su stručnjaci u ovakvim situacijama, a pomažu i u zahtjevnim segmentima poput procjene strojeva, papirologije, marketinga, prijevoza i čišćenja. Ukratko, uz Surplex je moguće jednostavno prodati i povoljno kupiti rabljene strojeve, kako na aukciji tako i izravno.

Profesionalnost i visoki stupanj financijske isplativosti prilikom korištenjem usluga tvrtke Surplex prepoznati su i od strane ABB-a, Bayera, Daimlera, Lindea, ThyssenKruppa itd.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI