Favoriti izbačeni na domaćim terenima: U finale idu Slavonija i Jakšić

06.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 21636

U polufinalnim utakmicama Županijskog nogometnog kupa Požeško-slavonske županije favoriti su pretrpjeli poraze. Slavija je u Pleternici izgubila nakon jedanaesteraca od požeške Slavonije, a Hajduk je u Pakracu izgubio od ekipe Jakšića tako da će se u finalu naći Slavonija i Jakšić.

Slavija - Slavonija 2:4 (0:0)

U Pleternici je utakmica bila tvrda s prilikama s obje strane, ali u regularnih 90 minuta nije bilo zgoditaka. Na kraju su igrači Slavonije bili bolji u izvođenju jedanaesteraca i tako izbacili vodeću momčad 3. HNL istok iz županijskog kupa.


- Čestitam Slavoniji koja je bila spretnija i sretnija u penalima. Mi smo svoje prilike propustili i kada protiv takvog protivnika ne iskoristiš stopostotne šanse, onda ne možeš očekivati pobjedu. Slavonija je došla s ciljem ne izgubiti, a penali su uvijek lutrija. Mislim da će u subotu, kada se igra prvenstvena utakmica, na svom terenu ići na pobjedu pa će se malo više otvoriti što bi moglo nama dati više prostora - rekao je Dalibor Bognar, trener Slavije.



Foto: Josip Marković

- Ovaj poraz ćemo brzo zaboraviti, okrećemo se prvenstvu. Imamo pet bodova prednosti, još je ostalo pet kola do kraja - dodaje Bognar.

Marijan Bakula, trener Slavonije nije krio svoje zadovoljstvo današnjim ishodom, ali i oprez pri najavi revanša Slavije u subotu u Požegi.


Foto: Josip Marković

- Utakmica je bila tvrda kao što se moglo i očekivati. Bilo je prilika s obje strane i koja god ekipa da je pobijedila, ne bi bilo nezasluženo. Mi smo bili bolji u penalima i zasluženo smo prošli u finale, čestitam svim svojim igračima - rekao je Bakula.

- U subotu je totalno nova utakmica. Igramo na domaćem terenu i tu nećemo nikome ništa dati. Naravno da neće biti lako, Slavija je jako dobra ekipa - dodaje trener Slavonije.

FOTO Pogledajte galeriju s utakmice Slavija - Slavonija.

Hajduk - Jakšić 2:3

Pravo iznenađenje napravili su igrači Jakšića koji je trenutno vodeći klub u 2. županijskoj ligi, pobijedivši u gostima pakrački Hajduk koji se natječe u 4. HNL. Utakmica je bila žestoka i zanimljiva, a istaknuti igrač Jakšića Željko Parobek je nakon jednog oštrog starta završio na hitnoj.




Foto: Martina Pleše

- Jakšić je pobijedio potpuno zasluženo i ja im iskreno čestitam. Mi smo bili loši, ušli smo u utakmicu jako loše, gosti su došli razigrani i borbeni. Žao mi je zbog njihovog igrača koji je ozlijeđen, nadam se da ozljeda nije teža. Rezultat čak i nije toliko bitan, bitnije je da se on što prije oporavi - rekao nam je Slavko Vuić, trener pakračkog Hajduka.

FOTO Pogledajte galeriju s utakmice Hajduk - Jakšić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI