Zeleni tunel: Dubrovačka će postati aleja lipa

Sadnja drvoreda u Dubrovačkoj ulici
(FOTO: Grad Požega)

31.03.2015. | Pozega.hr/M.N.
Pregleda: 7936

Dubrovačka ulica bit će aleja lipa. U tijeku je sadnja drvoreda s preko 80 stabala, koje će već za godinu-dvije početi mirisati poznatim slavonskim mirisom, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Prema prijedlozima Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege, drvored će se postepeno saditi u dužini od dva kilometra. Kako je rekao Ivica Samardžić, predsjednik Povjerenstva, o tome će se razgovarati i s građanima, jer se mjestimično ulica sužuje pa su neke površine u njihovom vlasništvu.




- Do sada su zelene površine u ovoj ulici uređivali uglavnom građani samoinicijativno, a ubuduće će o njima planski brinuti gradske službe. Kad stabla porastu, bit će to ulaz u grad kroz "zeleni tunel" - kaže Samardžić.




Drvoredi će biti zasađeni u ovom razdoblju i na drugim ulazima u grad. U Osječkoj i Zagrebačkoj ulici to će biti drvoredi javora. U gradskom parku uz Orljavu uklanjaju se stara i uglavnom suha stabla breza, koja će biti zamijenjena stablima jasena. Uredit će se i zelenilo kod igrališta u Ulici kneza Domagoja. Radove izvodi Komunalac Požega.



Do kraja godine zelenilo će se uređivati još u Ulici dr. Hebranga, Primorskoj, Franje Cirakija, dr. Tuđmana i dr. Proračunom Grada predviđeno je za ove namjene 250.000 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI