Ne podcjenjujte sebe kada vas pitaju za plaću! (video)

07.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 16202

Zanimljive stvari mogle su se naučiti na današnjem otvorenom sastanku predstavnika poslodavaca, nezaposlenih i savjetnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kojim je nastavljen projekt "Puni krug". Najveći nedostatak ove radionice bio je malen broj požeških tvrtki koje su se odazvale pozivu, od kojih su neki bili razočarani jer među prisutnim nezaposlenima nije bilo kadra koji njima treba.

Na radionici su sudjelovali predstavnici tvrtki Samteks, Alles, Kolor emajl, Color trgovina, Wuestenrot štedionica, OŽB Požega i HGK. Nakon razgovora sa svim kandidatima i čitanja njihovih životopisa, poslodavci su im kazali primjedbe na najčešće greške koje čuju kada razgovaraju s kandidatima.




- Kada vas pitamo za plaću, ne podcjenjujte sebe. Neki nam dođu s visokom stručnom spremom i kažu da bi za 1.500 kuna radili što god treba, a ja znam da to nije istina i da to nitko ne bi. Zato budite iskreni - kazala je Blanka Zeba iz Color trgovine.


Kandidati su naučili kako nikad na razgovoru za posao nije dobro iznositi ružna iskustva s prethodnim poslodavcima, kao i to da, ako napišu u životopisu da se služe računalom, onda svakako trebaju navesti i svoju e-mail adresu.

- Na ovakvim radionicama možemo uvijek svi puno naučiti. Na primjer, kandidate je dobro pitati za obitelj i dati im do znanja da će moći skočiti u pomoć djetetu i da ćemo ih pustiti s posla taj dan ako zatreba i takve stvari. Obitelj je stup našega društva i radnicima je to jako bitno - kazao je Đuro Ružičić, voditelj požeške poslovnice stambene štedionice Wuestenrot. On najavljuje kako će u Požegi tijekom iduća dva mjeseca oni zaposliti barem pet radnika.

- Ovdje smo upoznali nekoliko ozbiljnih kandidata i javit ćemo im se - dodaje Ružičić.

FOTO Pogledajte fotogaleriju


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI