Požeški izviđači broje sve više članova, imaju i novog starješinu (video)

Dražen Muljević
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6231

Izviđački odred "Jozo Koutni" iz Požege je nakon tek godinu dana postojanja dobio novog starješinu. Na sjednici u prostoru Hrvatske gospodarske komore članovi su za predsjednika udruge izabrali Požežanina Dražena Muljevića. Raspravljalo se o planovima za budućnost i uređenju privremenog prostora na požeškim bazenima. Mladi izviđači su se pak pohvalili naučenim, odlično su se zabavljali i jednostavno nisu mogli izdržati da nam ne otpjevaju nešto.



- U izviđačima smo naučili paliti vatru, vezati čvorove i još svašta. Doveli su me tata i mama. Najviše mi se sviđa što imam puno prijatelja i što često boravimo u prirodi o kojoj puno učimo. Posebno su mi u pamćenju ostale gljive. Sad znam nekoliko jestivih vrsta poput vrganja i žutica. Naučili smo sklopiti šatore i kampirati. Svidjelo mi se spavanje u šatorima i kada smo išli u ophodnju - rekao nam je Aleksandar Momirov, mali požeški izviđač.





- S roditeljima nas ima stotinjak, tendencija je da se širimo. Radi se o udruzi s puno mladih. Otkad je udruga obnovljena, pojavilo se opet pitanje prostora. Radimo s puno djece i moramo imati učiniocu za predavanja te spremište za opremu. U suradnji s Gradom dobili smo na privremeno korištenje ruševne prostorije u sklopu požeških bazena koje ćemo sređivati do proljeća. Nadamo se da ćemo u njima boraviti dok se to ne bude rušilo ili u suradnji s Gradom ne riješimo nove prostorije. Od zidarskih radova do opreme, radi se vjerojatno o većem iznosu, ali ćemo zajedničkim snagama održavati akcije, nalaziti se svaki vikend i sređivati to. Nadamo se i određenoj pomoći od sponzora i od Grada, kao i da ćemo ući u program potreba za 2015. godinu - ispričao nam je novi starješina Dražen Muljević.



- Djeca već idući vikend idu na igre poletaraca u Đakovo. Ide ih 10 i to su im prve takve igre. Planiramo sedmodnevno siječanjsko zimovanje, sudjelovanje u programima Saveza izviđača Hrvatske, izlete i taborovanja. Popunjeni smo skroz, članstvo stalno raste. Imamo oko 30 izviđača raznih uzrasta, starije ekipe "brđana" imamo 35 tako da odred broji skoro 70 članova. Postoji veliki interes i stalno nam dolaze novi članovi iz Požeštine - kazao je načelnik odreda Dalibor Blažević.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI