Pronašli uzrok puknuća cijevi, grade novu trasu (foto)

Radovi na Tekiji
(FOTO: Aleksandar Grlić)

02.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8895

Radovi na sanaciji dijela vodovodne mreže u požeškom gradskom naselju Tekija nastavljeni su danas pa je dionica Ulice sv. Josipa od raskrižja s Radničkom do skretanja u Ulicu Marina Držića zatvorena za promet, a prekinuta je vodoopskrba do završetka radova koji bi trebali biti gotovi još danas. Poznat je i uzrok puknuću cijevi zbog kojeg su još prije tri tjedna stanovnici Tekije imali probleme u vodoopskrbi.






- Problem je potporni zid sagrađen na staroj cijevi. Sad će se stari vodovod napustiti i napraviti novi u trasi prometnice. Takvih situacija nemamo previše. Imamo još jednu na Točku kod Grginog dola i u Radničkoj ulici. Sustav je rađen prije asfaltiranja ulica i izgradnje potpornih zidova, dok je to još bilo ruralno područje. Ne bih ulazio na čijem je zemljištu, zid je napravljen tamo gdje je. Radimo po postojećem stanju. Ne smijemo ostaviti da bude više takva situacija i moramo to izmjestiti. Danas ćemo konačno riješiti problem u Ulici sv. Josipa, a cijena radova će biti poznata kad se sve završi i napravi obračun - izjavio nam je Mile Beslić, direktor Razvojno-tehničkog sektora u Javnom poduzeću Tekija.






- Prethodnih godina je bila u planu rekonstrukcija prometnice u Ulici sv. Josipa. U međuvremenu se dogodilo to curenje i sada ćemo bez obzira na prometnicu napraviti izmjenu. Zidovi u Radničkoj i na Točku su tereni dizani do četiri metra. Kad bi sami išli, to su ogromni iznosi. To ćemo raditi kad budu rekonstrukcije tih prometnica - dodao je Beslić o još dvije slične lokacije u Požegi.





Stanovnici dijela Tekije po vodu idu kod susjeda i nadaju se kako će radovi biti završeni što prije. Prije tri tjedna su čak dva dana imali probleme u vodoopskrbi, a poslije i zamućenu vodu.





- Blokiran sam, ali imam ulaz s druge strane pa mi to nije problem. Jednom je pukla cijev, inače nije bilo problema s time. Nadam se da će se to riješiti i da ćemo konačno biti mirni. To su cijevi stare 50 godina. Dotrajalo je to isto kao i mi, stari ljudi. Treba ih promijeniti. Sjećam se kad su ih postavljali prvi put. Onda nije bilo ni asfalta, bilo je blato do koljena i rupe. Vi se ne sjećate, bili ste mladi. Onda nije mogao bager pa su kopali štihačom. Zatim je napravljen zid i zato je to puklo. Kod mene nije puklo i vidi se cijev, ali se brinem jer je dosta potkopano, a temelj nije dubok - priča nam Željko Peić, stanovnik Ulice sv. Josipa.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI