Sa škole otpada fasada; roditelji zabrinuti za djecu (foto)

Sa škole u Kuzmici otpada fasada
(FOTO: Lidija Galić)

27.08.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5509

Ni tri tjedna nakon što je otpala žbuka s osnovne škole u Kuzmici fasada nije sanirana, tvrdi Dražen Soldo, predsjednik MO Kuzmica.



- Ogradio sam taj prostor i obavijestio dogradonačelnika Pleternice Domagoja Katića. Međutim, prošlo je već tri tjedna i ništa se ne poduzima. Danas sam dobio informaciju da roditelji neće slati svoju djecu u školu ako se taj problem ne riješi jer se boje da bi im djeca mogla nastradati - rekao nam je Soldo.





Žali se i na nepokošenu ambroziju na školskom igralištu te oko Munjare koja je u vlasništvu Grada.

- Predsjednik MO Kuzmica me zvao prije otprilike tjedan dana. Znao sam već tad za taj problem i djelatnici iz našeg komunalnog poduzeća obišli su teren. Do početka škole to će biti riješeno - pojašnjava dogradonačelnik Domagoj Katić.

- Osnivač škole je Županija, ali reagiramo kad god se pokaže problem pa ćemo tako riješiti i ovaj. Košnja oko škole je u nadležnosti ravnateljice - dodala je gradonačelnica Antonija Jozić.

Kaže da fasada trenutačno neće biti obnovljena u cijelosti jer je u planu obnova škole putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dio fasade koji prijeti urušavanjem bit će uklonjen u potpunosti. Isto tako ambrozija uz školu i Munjaru bit će pokošena, a uskoro će krenuti i asfaltiranje školskog igrališta. Naime, kako je pojašnjeno na sjednici Gradskog vijeća, izvođač radova je prezauzet i igralište je na redu tek po završetku parkirališta uz požešku bolnicu.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI