Josip Budimir je posebniji

Josip Budimir u društvu pleterničke gradonačelnice i požeško-slavonskog župana
(FOTO: HDZ promo)

20.03.2014. | Promo
Pregleda: 14710

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Kutjeva Josip Budimir po mnogočemu izdvaja se od ostalih kandidata za tu dužnost. Ne razbacuje se programima, strategijama, milijunima... Ne upire prstom ni u koga iz konkurentskih političkih tabora niti želi sudjelovati u njihovim međusobnim optužbama i svađama. Ispunjen emocijama beskompromisno stavlja do znanja da neće dozvoliti da ga niti jedna situacija, ma kako teška, otjera iz Kutjeva.

- Ono što ja znam i osjećam jest da mi je stalo, stalo mi je da upravo ovdje osnujem obitelj i svoje potomke i da oni kao i svi ostali imaju budućnost u svome kraju, a to ne mogu učiniti ako se ne pokrenem, ako ne dam sve od sebe da zajednički pokrenemo Kutjevo i stavimo ga na mjesto kojemu pripada, reći će Budimir.




Realno, pozicija HDZ-ovog kandidata je kudikamo kvalitetnija nego njegovih protukandidata. Iza njega stoji najjača politička stranka u Požeško-slavonskoj županiji. HDZ ima župana, i niz gradonačelnika i načelnika u gradovima i općinama u županiji i redom su na glasu kao uspješni. Svi su oni javno dali potporu Josipu Budimiru te obećali potporu gradu Kutjevu, a ta pomoć može biti itekako vrijedna. Za realizaciju projekata kojima se u grad mogu povući milijuni eura iz fondova Europske unije potrebna su znanja i iskustvo, a upravo to svakodnevno dokazuju u Požegi, Pleternici, Pakracu, Velikoj...Svesrdnu pomoć obećala je i zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić.


- Kutjevčani zaslužuju uz manje ulaganja vlastitih sredstava i bez zaduživanja dobiti više. Iz EU fondova mogu se izgraditi i razviti potporne institucije za poduzetnike: inkubatori, logistički centri, centri znanja, koje će pomoći razvoj novih malih i srednjih poduzetnika, koji će zapošljavati ljude i time omogućiti rast i razvoj kutjevačkog kraja, tvrdi Maletićka i nastavlja: - Kutjevo ima značajne tradicionalne i gospodarske vrijednosti i potencijale koji se uz pametno korištenje EU fondova mogu značajno razviti. Mora se stvoriti novi dohodak, a to može samo poticanjem investicija i poduzetništva. Iz novog dohotka možemo financirati infrastrukturne projekte. Na žalost, znanja o tome kako biti konkurentniji, kako podići produktivnost, kako koristiti europske fondove, provoditi potrebne reforme na tržištu rada, u području poreza te različitih javnih usluga, zdravstvo, školstvo, znanost, mirovinski sustav...stjecala su se tijekom pregovora. U to vrijeme oporba, a današnji vladajući kojima pripadaju i dosadašnji čelnici Kutjeva, su spavali, nisu pratili trendove, nisu se pripremali i sad Hrvatsku vraćaju desetke godina unatrag. Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kutjeva zna što i kako treba napraviti za uspješno korištenje EU fondova. Uz pomoć svojih kolega načelnika i gradonačelnika, župana  i zastupnika u Europskom parlamentu pokrenut će razvojne projekte i investicije, pomoći obiteljskim gospodarstvima, obrtnicima i poduzetnicima u realizaciji njihovih ideja na dobro svih stanovnika Kutjeva te brz rast i razvoj grada, zaključuje zastupnica u EU parlamentu.

I, doista, HDZ-ov kandidat je u svojim javnim istupima upućivao na činjenicu da smo dio Europske unije te se shodno tome moramo i ponašati. - Živimo u Europskoj uniji, pa budimo onda europski grad. Koristimo ono što koriste europski gradovi. Činimo ono što čine europski gradovi, reći će.



Budimir je mlad, iskren i pošten. Uz potporu kakvu ima, Kutjevo bi s njim na čelu moglo krenuti europskim putem razvoja. Realno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI