Mnogi studenti bojkotiraju menzu zbog novih cijena

Studentska menza u Požegi
(FOTO: Domagoj Katić)

02.10.2013. | Matea Pandžić
Pregleda: 11920

Cijene studentske prehrane u menzama diljem zemlje od danas su povećane i do 50 posto. Odluka je to Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a menza Studentskog centra Požega nije iznimka. Po novom pravilniku, cijena menua (ručka) je za studente 6,5 kuna, a znatno su poskupjeli dodaci uz ručak (sokovi, mlijeko, namazi...). Razgovarali smo stoga s nekim studentima kako bismo saznali kakve su konkretno promjene u cijenama u požeškoj studentskoj menzi i kako će to utjecati na njihov budžet. Studenti ne kriju svoje nezadovoljstvo.

- Dolazim iz Velike Gorice i redotivo sam se hranila u menzi budući da mi ovdje nema tko kuhati. Dok ne spuste cijenu, ne želim se ići tamo hraniti. Izbacili su mliječne proizvode te ukoliko želimo kupiti ponuđene proizvode više ne smijemo uzeti pet proizvoda nego su ih ograničili na tri. Cijena je previsoka, a ponuda preslaba – rekla nam je Lucija Dunđer.

- Ne planiram više ići u menzu jer je cijena neprihvatljiva, bila je neprihvatljiva i prije, a ovo poskupljenje je prešlo svaku mjeru. Po staroj cijeni, jedan menu bi nas izašao od osam do deset kuna dok bih za te novce u drugim menzama puno bolje prošao. Ne znam kako se sada kreće cijena dnevnog menua, a ne vjerujem da ću saznati na vlastitoj koži jer neću ni ići - dodao je Edi Srakić koji dolazi iz Našica te koji je svakodnevno koristio studentski restoran.


- Cijene su se drastično povećale i ne mislim se više hraniti u menzi jer za te novce mogu otići u neki restoran koji nudi dnevni menu za 20 kuna. Nastojim se zdravo hraniti te sam do sada u menzi kupovala jogurte i posne sireve, a sada su nam i to ukinuli. Uglavnom si sama kuham, eventualno ako ne bih stigla zbog predavanja otišla bih u menzu u kojoj bih svaki put dobila isti ili sličan meni – izjavila je Sandra Matoš, studentica koja dolazi iz Čaglina.


 - Nisam toliko često odlazio na ručak u menzu jer sam iz Požege, ali sam znao otići po hrenovke, jogurt i mlijeko jer mi je bilo povoljno, a sada više neću ni to jer je cijena jogurta jednaka kao i u trgovini. Cijene na "iksicama" nisu povećali i po novom će svakog tjedna stavljati određeni iznos na nju, a po novim cijenama bih mogao taj iznos potrošiti već pri jednoj kupnji – kazao nam je Mario Malčić.


Sok + čokoladno mlijeko + čokoladni namaz = 15,07 kn


Ručak = 6,50 kn


Ručak + sok + puding = 13,82 kn



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI