Uređuje se šetnica uz Orljavu: Staza će imati klupe i rasvjetu

Danas kreće popločavanje staze
(FOTO: Mario Nakić)

24.09.2013. | L. Galić/M. Pandžić
Pregleda: 8445

Grad Požega krenuo je s realizacijom šetnice na nasipu između Orljave i Sportsko-rekreacijskog centra.

Popločena staza, javna rasvjeta i klupe

- Grad mora riješiti šetnicu, odlučili smo to učiniti na potezu između mostova u Orljavskoj i Primorskoj ulici. Uz popločenu stazu bit će postavljena javna rasvjeta i klupe. Radovi su počeli prošloga tjedna, međutim vremenski uvjeti su ih nakratko prekinuli. Danas počinje postavljanje ploča i ja se nadam da će Požežani uskoro moći uživati u novoj šetnici - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.


Sugrađani, koji često koriste ovaj nasip za šetnju ili vožnju biciklom ne kriju svoje zadovoljstvo najavom uređenja šetnice, a vlasnici pasa apeliraju na gradsku vlast da dozvoli i šetnju pasa.


Što kažu sugrađani

- Ovo je jako dobra ideja jer mnogo ljudi koristi ovaj nasip za razne aktivnosti. Bilo bi dobro da bude što manje betona te da se napravi lijepa stazica s obje strane. Također, bilo bi dobro se makne ovaj znak za zabranu šetnje pasa, zašto bi se zabranjivalo šetati pse po nasipu? – rekla nam je Tanja Kokotović.

- Lijepa ideja, samo bi se trebala napraviti i šetnica za pse. Cijela moja obitelj koristi nasip za aktivnosti, evo upravo sada mi se kćer šeta po nasipu. Nadam se da će lijepo urediti - dodaje Jasenka Lešić.

- S obzirom da sam ljubitelj biciklizma i dio svog vremena provodim na biciklu. Trenutačno ne mogu koristiti nasip jer je previše "drndavo" pa se iskreno nadam da će uskoro urediti stazu koju ću moći koristiti – kaže Jozo Zelenika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI