U planovima i kamp na veličkim livadama

Kristina Kožić, u sredini
(FOTO: Aleksandar Grlić)

19.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10746

Prilikom nedavnog posjeta Parku prirode Papuk pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep najavio je ulaganja u Park. Prema riječimaravnateljice Parka Kristine Kožić riječ je više od 24 milijuna kuna koji bi se trebali osigurati iz fondova EU u partnerstvu s Ministarstvom.

Iako je glavninaulaganja u susjednoj Virovitičko - podravskoj županiji dobrobit ovih investicija bi se trebala osjetiti i s ove strane Papuka.

- Riječ je o edukacijsko prijemnom centru u Voćinu vrijednom oko 3 milijuna eura. Sredstva bi trebala doći iz strukturnih i pristupnih fondova. Centar će biti mjesto u kojem će se predstaviti geološka, prirodna, i biološka bogatstva Parka na jednoj visokoj tehnološkoj razini. Projekt je još u izradi i vrlo blizu završetku.


Druga najavljena investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna Eko točka Jankovac. To je naša najposjećenija točka. Sagradit će se bolji sanitarni čvorovi, napraviti suvenirnica i izložbeni prostor te urediti prostor za školu u prirodi. Osim toga u sklopu projekta prekogranične suradnje s mađarskim Nacionalnim parkom Dunav - Drava i udrugom Zeleni Osijek označujemo planinarske staze, uređujemo dječje igralište i stazu za osobe s posebnim potrebama na Jankovcu, radimo jedno odmaralište za konje i jahače te jedno za planinare.


Imamo i planove za gradnju kamperskog odmarališta u Velikoj koje bi trebalo biti naš vlastiti projekt u cijelosti. Nadamo se kako će se svi novi sadržaji izvrsnonadopunjavati s budućim termama u Velikoj čiji će posjetitelji sigurno htjeti organizirane edukativne izlete - govori nam Kristina Kožić, ravnateljica PP Papuk.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI