Ronko: Požega je sve privlačnija stranim turistima

Zdravko Ronko i Bruno Horvat na otvaranju novih prostorija Turističke zajednice
(FOTO: Mario Nakić)

17.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8642

Požega je tijekom prva četiri mjeseca 2011. godine povećala broj noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 39 posto, dok je broj stranih turista porastao za 129 posto, tvrdi požeški gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Požege Zdravko Ronko na današnjem svečanom otvaranju novog turističkog ureda.

Turizam značajan za razvoj

Turistička zajednica se preselila iz prostorija u sklopu Gradske kuće na Trgu Sv. Trojstva u osam puta veći prostor u Ulici Antuna Kanižlića, odnosno prostor koji je nekad koristilo Društvo "Sveti Grgur".


Gradonačelnik Ronko je ustvrdio kako je turizam značajan za razvoj Požege i stoga je vrlo važno bilo premjestiti djelatnike Turističkog gradskog ureda iz onog skučenog prostora u novi.


Turističko-informativni centar

Bruno Horvat, direktor požeške TZ, izrazio je svoje zadovoljstvo novim prostorom, u sklopu kojega je gradski podrum i dvorište, koje se također može dobro iskoristiti. On je najavio kako Požega ovim prostorom dobiva "turističko-informativni centar".




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI