Dino Jelusić: Od Dječje Eurovizije do hrvatske metal zvijezde

Dino Jelusić
(FOTO: Iz priv. kolekcije D. Jelusića)

19.06.2013. | Josip Marković
Pregleda: 13270

Mnogi se vjerojatno sjećaju dječaka iz Požege koji je 2003. godine pobijedio na Dječjoj Euroviziji u Kopenhagenu s pjesmom "Ti si moja prva ljubav". Dino Jelusić danas ima 21 godinu, živi u Zagrebu gdje studira na Glazbenoj akademiji, a njegov glazbeni stil uvelike se promijenio u odnosu na vrijeme kada nas je predstavljao na dječjoj Euroviziji. Posvetio se hard rock i metal sceni, a trenutačno priprema treći studijski album.

- Evo me, završili su ispiti i gotov je spot za novi singl koji bi uskoro trebao izaći van, a onda idem s dečkima iz benda na more snimati ostale pjesme i svirati. Album će biti raznolik, bit će od žestokog riffovanja do blues/rock stvari i balada, naravno za ženski dio publike - rekao nam je Dino.

Jelusić je prvi album "No. 1" snimio još 2004. godine i na njemu je već bio autor nekih pjesama, da bi na sljedećem albumu, koji u potpunosti autorski potpisuje, snimio sve pjesme na engleskom jeziku. Inspiracija su mu Europe, Bon Jovi i Whitesnake. Iza sebe ima preko 300 nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a neko vrijeme proveo je u Južnoafričkoj Republici, gdje je snimio neke pjesme za novi album.


Za stanje na hrvatskoj glazbenoj sceni kaže da je prilično loše jer ni radio više ne podržava dobar rock, a kamoli nešto žešće kao heavy metal.


- Bendovi rade 100 na sat bez ikakve podrške, talenti propadaju jer se mediji u Hrvatskoj bave nebitnim stvarima i skandalima, a manje pažnje daju mladim nadama. Glazba koja prolazi u Hrvatskoj je „pop“ i nažalost iz susjedne nam Srbije dolazi „turbo folk“ koji je uništio današnju koncepciju glazbe - dodaje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI