Lipik svladao Slavoniju, a Slavija potukla BSK

20.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9874

U županijskom derbiju 3. HNL - istok nogometaši Lipika napravili su pravo iznenađenje pred svojom publikom svladavši vodeću na ljestvici Slavoniju iz Požege. U isto vrijeme Nogometni klub Slavija iz Pleternice porazio je goste iz Bijelog Brda, trenutačno drugoplasirani BSK.

Lipik - Slavonija 2:1

Iako su Požežani, kao što se moglo pretpostaviti, napadali i imali inicijativu na lipičkom stadionu, Lipičani su zahvaljujući borbenosti i sreći osvojili 3 boda. Prvi gol za Lipik postigao je Tomislav Kužilek iz jedanaesterca u prvom poluvremenu. U nastavku izjednačuje Mile Pavelić uz asistenciju Josipa Martinovića, a konačni rezultat 2:1 za Lipik postavlja Dejan Kovačić.


- Bila je to prava prvenstvena, borbena utakmica. Slavonija je dominirala igrom, mi smo se branili, ali uz tu njihovu dominaciju opet smo mi imali više prilika. Uz malo sreće, osvojili smo tri boda i možemo biti zadovoljni - rekao je Zoran Hofman, sportski direktor Lipika, dodavši kako on ipak nije očekivao takav uspjeh. - Ipak je to Slavonija, najjači klub u ligi. Naš je cilj bio prvenstveno doći do boda. Čestitam našim igračima za borbenost i požrtvovnost.


Krešo Poleti, trener Slavonije, komentirao je samo da čestita Lipiku na pobjedi, fer i korektnoj igri uz, kako kaže, "odlično suđenje gospodina Bučeka". - Samo to mogu reći, ništa više.

Slavija - BSK 2:0

Pleterničani imaju puno razloga za zadovoljstvo. Slavija je danas zahvaljujući odličnoj igri uspjela osvojiti vrijedna tri boda kod kuće protiv inače jakih Bjelobrđana. Pogotke su postigli Davor Žafranić i Duje Tokić.

- Utakmica je bila odlična, za gledatelje jako zanimljiva. Imali smo dosta prilika i cijelu smo utakmicu držali pod kontrolom. BSK je tvrda i dobro organizirana momčad, ali mi im nismo dozvolili da priđu, iskreno nisam vidio niti jednu njihovu ozbiljnu priliku za gol. Svaka čast našim igračima - komentirao je Dalibor Bognar, trener Slavije.

I nakon ovog kola Slavonija će i dalje biti na 1. mjestu, a zahvaljujući pobjedi Slavije zaostatak drugoplasiranog BSK neće biti smanjen. Lipiku će današnja pobjeda omogućiti da se barem malo odlijepi od klubova koji se bore za ostanak u ligi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI