Ronko: Treba nam još kružnih tokova

Zdravko Ronko u Gradskoj knjižnici
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

04.03.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12457

"Kad smo krenuli s prvim rotorom kod Njemačke ulice bilo je prigovora, ali od tada prometne nesreće se tamo više ne događaju", rekao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko prilikom današnjeg obilaska 15 milijuna kuna vrijednog gradilišta na zapadnom ulazu u Požegu u Zagrebačkoj ulici, gdje se gradi novi kružni tok pokraj mjesta gdje bi trebao uskoro niknuti novi shopping centar.

- Slično je bilo i za rotor kod Kempfove škole, ali sada više nema prigovora. Kružne tokove nije određivao Grad niti gradonačelnik nego struka. Mi smo samo osigurali potrebna sredstva i uvjete za njihovu izgradnju. Sada se pokazuje da nam kružnih tokova treba još, jer time povećavamo sigurnost svih sudionika u prometu i njegovu protočnost - ustvrdio je Ronko.




Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo tempom radova na novom kružnom toku koji bi trebali biti završeni za tri mjeseca.


Ronko je danas obišao i prvu informatičku školu za umirovljenike u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Prijavilo se 60-ak polaznika, a Grad Požega je zasad organizirao samo tečaj za početnike, međutim s obzirom na velik interes vjerojatno će ga s vremenom proširiti i na tečaj za napredne.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI