Mlade diplomantice: Želimo usavršiti znanje i ostati u Hrvatskoj

Dajana i Leonida
(FOTO: Iz priv. kol. D. Blažević i L. Kifer)

04.03.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 12713

Sada kada su studenti dobili diplomu mogu lagano odahnuti i zaboraviti na muke koje su prošli, neprospavane noći provedene bdijući nad knjigom, poteškoće sa stanovima, hranom iz menze i sve ostale probleme s kojima su se susretali. Nakon promocije na Veleučilištu zanimalo nas je što će dalje.

Leonida Kifer jedna je od diplomantica koja je upravo završila upravni studij. - Zadovoljna sam izborom zanimanja, iako mislim kako je ovo samo prva stepenica. Planiram se dalje usavršavati, zaposliti, a postoji mogućnost i da se okušam u nekim drugim sličnim područjima kao što je politika, no takve ideje su za daleku budućnost. U životu treba ići korak po korak. Pobornica sam toga da cijeloga života nadograđujemo svoje znanje i tako uvijek budemo konkurentni na tržištu rada - ističe Leonida koja sad nakon diplome čeka stručno osposobljavanje za rad kako bi položila državni ispit i stekla godinu dana radnog iskustva.

Također, ističe kako je školu završila na vrijeme jer je kod nje tulumarenje bilo svedeno na minimum. Planira se zaposliti i smatra kako je diploma jako bitna za to. - Život pruža mnoge prilike, moramo ih iskoristiti, a ne se zadržati na diplomi koju smo dobili - tvrdi Leonida.


Dajana Blažević, sad već bivša studentica upravnog studija ističe kako je sasvim slučajno upisala ovaj fakultet, ali je vrlo zadovoljna izborom zanimanja i opet bi učinila isto. Diplomirala je još u rujnu, tako da je već 6 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje.


- Željela bih se prije svega zaposliti, osigurati si budućnost, barem bližu. Uz posao bih upisala i specijalistički studij, jer želim još nadograđivati svoja znanja i steći veće kvalifikacije. Možda ću tako lakše doći do željenog posla, ukoliko mi financije to budu dopuštale - tvrdi Dajana.

Kao i Leonida, smatra kako će joj diploma pomoći u pronalaženju posla jer visokoobrazovane osobe imaju veću mogućnost zaposlenja od onih sa srednjom stručnom spremom. Vjeruje u svoju diplomu jer inače ne bi niti išla studirati. Iako dosta mladih osoba planira otići u inozemstvo, ona bi prije svega voljela ostati ovdje i svoje sposobnosti iskoristiti kako bi pomogla u izgradnji boljeg sutra za našu malu zemlju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI