Tek nekolicina se usudila raširiti transparente (foto)

Prosvjed ispred zgrade suda
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.03.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14175

Prosvjed koji su Anonymous Požega najavili preko interneta u sklopu istovjetnih događanja diljem Hrvatske prošao je mirno. U pješačkoj zoni ispred zgrade Općinskog suda okupilo se 30-ak građana, ali veći dio njih nije došao prosvjedovati nego su bili u poslijepodnevnoj šetnji, to su oni koji su došli promatrati i komentirati. Policija je samo pratila situaciju bez uplitanja iako javno okupljanje nije bio prijavljeno, što su nam potvrdili u PU požeško-slavonskoj.






Nekolicina hrabrih donijela je i raširila transparente s parolama. Na njima je pisalo: "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost", "Predsjedniče, vi imate ZAMP, a građani ovrhe" i sl.






Građani su došli iskazati svoje nezadovoljstvo prilikama u zemlji, mlade brine što ne mogu naći posao, razočarani su nepotizmom i pasivnosti društva. Većina nije htjela dati nikakvu izjavu, već su samo pasivno podržali prosvjed. Na kraju je sve prošlo bez ekscesa, a neki su bili ohrabreni i ovakvim odazivom Požežana pa planiraju nove prosvjede.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI