Još nitko nije zvao besplatni psihološki telefon

Tjedan psihologije
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.02.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4476

Šestu godinu u nizu u organizaciji Društva psihologa održava se Tjedan psihologije u Požeško-slavonskoj županiji. Do 24. veljače razna događanja, aktivnosti i radionice će biti dostupne žiteljima Požeštine.

- Hrvatsko psihološko društvo slavi 20. veljače  60.  Obljetnicu postojanja, Tjedan  psihologije organiziramo po šesti put i svaki put nešto naučimo, organizacija je sve bolja. U događanjima sudjeluje i naša agencija Mozaik s tri radionice koje smo nazvali "Psihološki time-out". Osim njih izdvojili bi radionicu u petak u prostorijama HGK. Ponedjeljak je bio obilježen tribinom o pozitivnoj disciplini u školi u školi A. Kanižlića. U debati otvorenoj za javnost su sudjelovali roditelji, djeca, psiholozi i profesori. Povod je bila peticija profesora koji su tražili ponovno uvođenje mjere udaljavanja problematičnih učenika sa sata. - izjavile su voditeljice Barica Urh i Magdalena Živković.

- Govorilo se o disciplini sveobuhvatno, ometanju nastave, nasilju, odnosu profesora i učenika. U požeškim školama se kao i u svim drugima događaju situacije kada su potrebne intervencije kod neprilagođenog ponašanja učenika. Na tribini je prevladao stav da je udaljavanje potrebno samo u izuzetnim slučajevima, ali u sigurnom okruženju kod roditelja ili ako je riječ o školi u primjerenom prostoru i uz neki nadzor. Djecu se ne bi trebalo udaljiti i onda ostaviti samima - rekla je Urh.


Ove godine je po prvi put pokrenut i besplatni telefon, građani nisu prepozanli ovu akciju i koliko smo doznali ni jedan se nije javio. Pa smo upitali koliko su Požežani otvoreni za psihološka savjetovanja i s kojim problemima najčešće dolaze.


- Vjerojatno se nije čulo dovoljno o akciji, ali inače na poslu ponekad rješavamo telefonski situacije koliko je to moguće. Požežani su inače sve otvoreniji prema psihološkom savjetovanju, ima zadrške, ali pomak se ipak primjećuje. Ljudi prepoznaju da mogu, neke probleme koje svi mi imamo, riješti uz pomoć spoznaja psihologije. Najviše ima depresije, ansksioznosti, dosta je nezaposlenosti i negativne klime, imamo dosta i problema u komunikaciji. U obitelji ili na radnom mjestu je stres jako velik, ali ne možemo se izgovarati na krizu, možemo raditi pomake bez obzira na to. Tu smo da pomognemo.

Program događanja 6. Tjedna psihologije u Požegi, Lipiku i Pakracu možete preuzeti ovdje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI