Zbog fotografije zimi hodao po potoku i penjao se po slapu

Matej Pilaš
(FOTO: Iz priv. kol. M. Pilaša)

24.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 12745

Mladi i talentirani požeški fotograf Matej Pilaš je nakon dvije godine intenzivnog rada osvojio prvo veće priznanje. Prijavio se na natječaj "Fotografija godine BIH". U konkurenciji 578 fotografa koji su prijavili preko 1.700 fotografija iz cijele regije ušao među 50 najboljih u kategoriji priroda s fotografijom "Buđenje u jesenjoj magli".

- Fotografija je nastala 2 mjeseca ranije sa Sokolovca iznad Požege. Natječaj otvorenog tipa i za one koji nisu stanovnici BiH pa sam se odlučio prijaviti. Lijepo je vidjeti da ne fotografiraš bez veze već da tvoj rad ide u dobrom smjeru i da ga ljudi u struci prepoznaju - kaže nam Matej, 21-godišnji student stručnog studija elektroenergetike na ETF-u u Osijeku.




Krenuo je prije 4 godine kada je kupio prvi fotoaparat do kojega je došao radom u polju lubenica, nakon godine dana kupio je drugi i sada ima zavidnu opremu. Sve je naučio sam čitajući na internetu razne članke, a najviše voli prirodu i "makro fotografije", odnosno fotografije nastale iz osobite blizine.


- Još od malih nogu me to zanima, prvo sam krenuo fotkati prirodu i cure u gradu, a sada ponekad i svatove kada je potrebno - kaže Matej kojemu je fotografija još uvijek hobi.

Pitali smo ga i što je najluđe što je napravio da bi došao do dobre fotografije. Kroz smijeh kaže kako je usred zime hodao po potoku te se penjao po slapu na Jankovcu.

- Jednom smo bili na Zvečevu pa smo prolazili kroz neku šumu u nadi da nije minirano. Kada smo drugi put došli uočili smo da tablu koja nas je uvjerila da smo prvi put bili u krivu.

Ovo mu je prvo ozbiljnije natjecanje, a kaže nam kako neće stati na tome jer je već poslao svoje radove na neke druge natječaje. Mateja i njegov rad možete pratiti i podržati na njegovoj Facebook stranici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI