Aureus i Vertigo u finalu Božićnog turnira

Božićni turnir u Grabriku
(FOTO: Domagoj Katić)

05.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 11365

Obje današnje polufinalne utakmice Božićnog malonogometnog turnira u kategoriji "fond nagrada" u sportskoj dvorani Grabrik završile su istim rezultatom. Tako su malonogometni klubovi Pizza bar Aureus i Caffe bar Vertigo ušli u finale tijesnom pobjedom od 2:1.

Prvi sraz polufinala imale su ekipe Pizza bar Aureus i Zmajevi Termoprojekt. Već u prvoj minuti nakon prekida je golom Josipa Nerude poveo Aureus te je tako i ostalo, unatoč većoj inicijativa Zmajeva do kraja prvog dijela. Zmajevi su već u prvoj minuti nastavka okrunili svoj trud pogotkom Marija Pavelića. Nakon povećanog pritiska s obje strane u 12. minuti je suđen kazneni udarac kojeg je klinički precizno u mrežu pospremio Miroslav Lujić.




Utakmica između Caffe barova Vertigo i Nina San Marco je donijela i aktivnost oko 1.000 okupljenih gledatelja. Vertigo je golom Mathiasa Šulca u 6. minuti poveo s 1:0, nakon čega se ekipa San Marca probudila i uz podosta promašenih prilika uspjela izjednačini na 1:1 pogotkom Marija Čubela. Neizvjesno je bilo sve do 17. minute drugog dijela kada je lopta došla u noge Marka Zelenike koji je fantastičnim varkama pronašao put do protivnikovog gola. Možda bi konačni rezultat od 2:1 bio drukčiji jer su "gostujućoj" ekipi San Marca koja je prokockala dosta prilika, nedostajali Dražen Čavar i Gordan Dumančić. Ključni dio u pobjedi Vertiga je svakako bio Robert Marić, vratar požeške ekipe koji je svojim, pomalo ludim akcijama na parketu, grijao dlanove gledatelja.




Veliko slavlje je uslijedilo nakon obje pobjede, prema nekima neočekivano.

- Ulaskom u drugi krug natjecanja smo ispunili svoja očekivanja, tako da je za ovo nas iznenađenje. Svejedno mislim kako smo zaslužili finale jer smo rasli iz utakmice u utakmicu, a uz to imamo i najboljeg golmana turnira - kaže nam Mislav Včelik, nogometaš Vertiga te dodaje kako će sutra biti "gusto" i zanimljivo jer se obje ekipe jako dobro znaju.



Njegov nogometni kolega iz ekipe Aureusa, Nikola Zeba kaže kako su oni išli s ciljem ulaska u finale.

- Imali smo sreće u ždrijebu, prva ekipa koja nam je pružila otpor je upravo ekipa protiv koje smo danas igrali. Možda su bili malo i bolji od nas u nekim trenutcima, ali kako to biva u sportu, ne pobjeđuje uvijek najbolji. Dobri smo prijatelji s dečkima iz Vertiga, a očekujem da pobijedi bolji - kaže Zeba.



Sutrašnji program počinje u 16 sati utakmicom za 3. mjesto veterana između Kam Paka i Pizza bara Jeronim, a nastavlja se finalnom utakmicom iste kategorije u 16,50 između ekipa Rampa Spin Valis i Kelvin.

Utakmica za 3. mjesto u fondu nagrada počinje u 17,40, nakon koje u 18,40 slijedi revijalna utakmica između finalista turnira održanog 1992. godine na kojoj će nastupiti i neki poznati bivši prvoligaši.

Šećer na kraju ili finale fonda nagrada je u 19,30 sati kada će Vertigo i Aureus odrediti ovogodišnjeg prvaka Božićnog turnira u Grabriku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI