Štagalj potpuno izgorio, vatrogasci spasili kuću

Gašenje požara u Cerovcu
(FOTO: Domagoj Katić)

12.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10234

Požar na štaglju iza obiteljske kuće u mjestu Cerovac kod Jakšića izbio je danas oko podneva. Na intervenciju su poslani vatrogasci DVD-a Jakšić, DVD Kutjevo, a pomogli su i djelatnici JVP Požega s jednom cisternom.



- Zaprimili smo dojavu oko 12,35 i brzo smo bili na mjestu događaja s dva vozila i 11 vatrogasaca. Požežani su došli s cisternom jer nam je nedostajalo vode za gašenje, a potom smo u pomoć pozvali i kolege iz Kutjeva, koji su se odazvali s 3 vozila i osam vatrogasaca. Uspjeli smo zaustaviti prodor vatre u kuću. Zahvatila je krovište, ali kuća je spašena pa možemo reći da je intervencija bila uspješna - rekao nam je Vjekoslav Jakoubek, zapovjednik intervencije u DVD-u Jakšić.





U požaru je izgorio štagalj. Vatra je u potpunosti ugašena oko 15 sati.

Dodano 13. prosinca

Provedenim očevidom policija je utvrdila da je uzrok požara pepeo i ostaci užarenog gorivog materijala iz peći na kruta goriva koji je u papirnatoj vrećici odložen u gospodarskoj zgradi , a koji se potom zapalio te se požar proširio na unutrašnjost gospodarske zgrade u kojoj su se nalazili razni zapaljivi predmeti. U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište gospodarske zgrade kao i predmeti u njoj te dio krovišta obiteljske kuće. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, javljaju iz PU požeško-slavonske.



FOTO Ovdje pogledajte više fotografija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI