HDZ otpao: Mladi Kuzmice koaliraju s HDSSB-om

Dražen Soldo, novoizabrani predsjednik MO Kuzmica
(FOTO: Domagoj Katić)

04.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 11961

Mjesni izbori u Pleternici i trakavica vezana uz Kuzmicu sinoć su koaliranjem HDSSB-a i Nezavisne liste mladih Kuzmice dobili svoj epilog. Podsjetimo, između 28 mjesnih odbora, koliko ih je birano, najzanimljivije je bilo u Kuzmici gdje su po 3 vijećnika osvojili HDSSB, HDZ i NL mladih Kuzmice. Iako su mladi dobili najviše glasova, predsjedničko mjesto u koaliciji je pripalo Draženu Soldi iz redova HDSSB-a, dok je Iva Markić, nositeljica liste mladih izabrana za potpredsjednicu.

Markić kaže kako je razlog takvoj odluci školovanje članova NL mladih u Zagrebu.

Markić: Za suradnju smo sa svima


- Želimo da se radi u mjestu, a budući da mi studiramo u Zagrebu, dogovorili smo se da predsjednik bude Dražen Soldo. Bitno je napomenuti da smo svi u odboru za suradnju bez obzira na stranačku pripadnost - kaže Iva Markić te dodaje kako su koalirali s HDSSB-om kako bi promijenili situaciju u selu.


- Ne kažemo da se u prošli mjesni odbor pod vodstvom HDZ-a nije radilo - radilo se, ali ne dovoljno - zaključuje Markić te najavljuje radne akcije u Kuzmici.


Iva Markić, nositeljica NL mladih Kuzmice

Soldo: Prošli MO nije dobro radio

S njom se složio Dražen Soldo, novopečeni predsjednik MO Kuzmica te naglasio kako želi isključivo raditi.

- Potrebni smo jedni drugima i želimo raditi, mjesni odbor prije nije dobro radio. Nemojte nas gledati kao drugu političku opciju - zaključio je Soldo te krenuo s pitanjima. Zanimalo ga je koliko građani participiraju u izgradnji kanalizacijske mreže te koji su projekti u realizaciji i u kojoj fazi. Također ga je zanimalo i što je s dječjim igralištem kod škole, odnosno kada će ono biti napravljeno.

Lucić: Prioritet je groblje

Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice se nije složio s takvom konstatacijom te je dodao kako je u Kuzmici napravljeno jako puno.

- Kuzmica je kao i sva druga sela dio velikog sustava kolektorske odvodnje vrijednog 11 milijuna eura za čija smo sredstva aplicirali na fondovima Europske unije, puno toga se napravilo tijekom godina sa Zdravkom Novakom s kojim sam odlično surađivao. Trenutačno smo u fazi ishođenja projektne dokumentacije za hidrocentralu, u tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na Kuriji Kušević koju smo uvrstili u program Ministarstva kulture. Što se tiče igrališta kod osnovne škole u Kuzmici, Grad Pleternica nema obvezu njegove izgradnje jer brigu o školama vodi Županija, Grad tu može samo pripomoći, što i hoće. Prvo moramo tražiti dozvolu od škole da bismo mogli raditi na njihovom objektu, a zatim ishoditi dozvolu iz Županije. Prošli saziv mjesnog odbora je započeo puno toga, a prioritetnim smatram groblje na kojemu više nema grobnih mjesta te ga treba proširiti i urediti - rekao je Franjo Lucić u razgovoru za 034portal nakon konstituirajuće sjednice.

Jozić: Budite na usluzi mještanima

Sjednicu je vodila Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice koja je navela kako nema potrebe za međusobnim dijeljenjem te da očekuje aktivaciju i rad u mjesnom odboru.

- Na prošloj konstituirajućoj sjednici Vladimir Mazal, predsjednik MO Buk je svojim vijećnicima rekao da su sluge svojim mještanima. Budite i vi na usluzi svojim mještanima i radite svi zajedno, ako padne sve na predsjednika ili zamjenicu bit će jako teško - kaže Jozić uz čestitke novom predsjedniku i njegovoj zamjenici.

Dodajmo i kako je konstituirajućom sjednicom završeno konstituiranje 28 mjesnih odbora na području Grada Pleternice, od kojih je velika većina pripala HDZ-ovim vijećnicima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI