Ostvarila svoju maštariju: U dvorištu ima livadu, baru i šumu

Mira Vapnar u svome dvorištu u Poljani
(FOTO: Mario Barać)

06.11.2012. | Mario Barać
Pregleda: 17239

"Svoje dvorište uređujem već više od 20 godina i to za svoje zadovoljstvo i gušt, a ne zbog natjecanja. Za akciju Turističke zajednice nisam se prijavila sama nego me je prijavila susjeda Snježana Kos", pojasnila nam je Mira Vapnar, kućanica iz Poljane koja je osvojila nagradu "Zeleni cvijet" TZ Požeško-slavonske županije za najuređeniju okućnicu.

– Odmalena obožavam prirodu. Uvijek sam maštala o tome da u svom dvorištu imam livadu, baru i šumu. Evo, uspjela sam ostvariti tu svoju maštariju i jako volim provoditi vrijeme u dvorištu, naglašava Mira koja je nezaposlena pa kao kućanica ima dovoljno vremena za rad u vrtu.

Omiljena joj je boja bijela, u dvorištu dominiraju ruže i starinsko cvijeće – Dalije i Cinije, ukrasno grmlje je pravilno raspoređeno oko dva kamenjara koji okružuju umjetne bare u kojima se kupaju Mirine ribice.


– Ne znam čuju li ribe, ali sigurno nešto osjete jer čim se približim bari, one idu prema meni. Pogledajte sad!


I stvarno, čim se Mira približila vodi s namjerom da ih nahrani, ribice su joj prišle. Osim uredno pokošene livade, što je zasluga supruga Stanislava, dvorištem dominira mala šuma ruja koja, kako kaže, za ljeta pravi hlad, a u jesen daje prekrasnu jarku crvenu boju. U šumici je i kućica na drvetu koji je napravio Stanislav.

– To je bio zahtjev naših unuka Melani (10 godina) i Marka (9) koji s roditeljima žive u Švicarskoj i koji baš zbog dvorišta i kućice obožavaju doći u Poljanu.



Tvrdi da cvijeće vrlo rijetko kupuje pa na njega neće potrošiti 3.000 kuna prve nagrade, ali dodaje da će nagrada sigurno biti utrošena na uljepšavanje dvorišta. Uzgaja dva stabla banane, koji su joj posebna strast. Jedno je zagradila vani, a drugo je postavila u kuću zbog hladnoće. Cvijeće uglavnom pelca u svom rasadniku pa mijenja sa susjedima i prijateljicama, a ovom prilikom je poručila da joj se jave svi kojima trebaju lopoči ili bambus.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI