Buk: Smotra šetanih kola po prvi put kod nas

KUD Svilenka
(FOTO: KUD Svilenka)

18.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 8167

Zahvaljujući KUD-u Svilenka iz Buka po prvi puta u našoj županiji će se održati Smotra šetanih kola "Oj divojko, što u kolo nećeš". Nakon Brodsko-posavske županije projekt udruge Koraci baštine došao je u Požeško-slavonsku županiju kako bi vratio stare običaje u život.

Prema riječima tajnice KUD-a Svilenka Kornelije Hel, ova smotra je potpuno drukčija od onih na koje su naši mještani naučili.

- Šetana kola su se nekad održavala poslije mise, a da ne padnu u zaborav mi smo se odlučili prihvatiti organizaciju. Zanimljivo je to što gledatelji također imaju priliku sudjelovati. Drago nam je da se naš rad prepoznaje i ponosni smo što smo u mogućnosti organizirati ovakvu smotru folklora - kaže nam Kornelija Hel.


Smotra na kojoj će nastupiti kulturni-umjetnička društva iz raznih djelova Slavonije održat će se u nedjelju, 21. listopada s početkom u 15,30 sati na nogometnom igralištu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI