Obrtničkoj školi milijun kuna za modernizaciju tekstilnog odjeljenja

09.10.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14735

"Stvaranje nove generacije tekstilnih i odjevnih strukovnih škola" naziv je projekta vrijednog 142 tisuće eura ili preko milijun kuna za koji je Obrtničkoj školi Požega odobrena potpora Europske unije po programu IPA IV - Razvoj ljudskih resursa. Europska će unija financirati projekt s 90 posto sredstava, dok će ostatak osigurati Obrtnička škola iz vlastitih sredstava. Uz nju, partner projekta je Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, a suradnici su tekstilne tvrtke iz regije.

"Projekt predviđa cijeli niz aktivnosti kojima će se unaprijediti razina opremljenosti i osposobljenosti nastavničkog kadra u tekstilnim školama, kako bi škole bile u mogućnosti pružiti kvalitetnu obrazovnu uslugu u visokotehnološkim programima digitalne i 3D konstrukcije i dizajna odjeće. U sklopu projekta, nabavit će se računalna oprema (laptopi) s pripadajućim softverom za spomenute programe, provest će se aktivnosti izrade suvremenih i atraktivnih kurikuluma za tekstilne smjerove, uspostavit će se dugoročna suradnja tekstilnih škola i tekstilnih tvrtki koje trebaju osposobljene djelatnike za digitalnu izradu modela odjeće, konstrukciju, gradiranje, izradu i plotanje šablona, korekcije modela i prilagodbu zahtjevima industrije i tržišta. Projekt će također i promovirati tekstilne škole kao mjesta za stvaranje kvalitetnih kadrova za tekstilnu industriju, u skladu sa promjenama koje nosi globalizacija", stoji u dopisu koji nam je poslala Dijana Ferković, voditeljica projekta.

Na današnjoj prezentaciji u Obrtničkoj školi svoje su zadovoljstvo izrazili ravnateljica Iva Šnajder i požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI