Tračanje uz kavu: Bivši frajeri i fotoalbum

Kava - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

17.08.2012. | Mala s trešnje
Pregleda: 11468

- Kavu s hladnim mlijekom, naglašavam, hladnim mlijekom i čašu vode.

- A meni kratku s malo toplog mlijeka i naravno vodu – naručujemo od konobara.

Budući da mi godišnji i dalje traje, gubim vrijeme u Požegi čavrljajući s Teom u centru grada. Sada su na tapeti naši bivši, dečki, brijači, fakeri, kako god ih sada zvali. Pa krenimo redom, po abecedi:


Aco – automehaničar  koji ne zna popraviti golf četvorku, ali je avion u krevetu. Otišao je raditi u dijasporu. I Filip i ja smo se na njemu provozali.


Benjamin – par puta se šlatao s Teom na gajbama, a poslije su i spavali. Na naše negodovanje, ona nas je uvjeravala da je lijep kao slika i pravi intelektualac. Ispostavilo se da je sve potpuno suprotno, kada se jednom trijezna vidjela s njim. Švercer iz Turnića.

Boris – moja greška.

Denis – šef jednog požeškog noćnog kluba. Zabrijala sam s njim par puta nakon noćnih izlaska, u separeu njegovog kluba. Završila sam s njim čisto radi moje dosade u gradu i njegovog neprestanog moljakanja da me poljubi. I dalje radi u bircu ali samo kao konobar. Prokockao je sve svoje pare i nekretnine.

Damjan – Tein obiteljski pedijatar i švaler. Nalazila se s njim nakon što je odvezla djecu u vrtić, a on radio drugu smjenu u bolnici. Ispostavilo se da ona nije bila jedina s kojom se viđao od mamica, pa je upravitelj, brzinom svjetlosti, tražio  premještaj u drugi grad. Mislimo da je u Glini.

Krešimir – s njim sam nevinost izgubila. Na početku smo hodali. Bio je nježan, strpljiv i pažljiv prema meni. Savršen dečko. Kada mi je skinuo junf odletio je da drugu curu. Mislim da je sada u braku i ima šestero djece. Zapravo ne znam je li mu žena debela ili uvijek trudna.

Mario I. – moja greška broj 2.

Mario D. – Teina greška.

Oliver – instruktor vožnje koji mi je pomogao da lakše dođem do vozačke dozvole. Oženio je neku malu sisatu mljekaricu i sada živi na selu.

??? – ni Tea niti ja se ne možemo sjetiti sa sigurnošću kako se zove. Tako mi je i u imeniku u mobitelu zapisan. Došao je u posjetu za održavanja Zlatnih žica Slavonije Teinom bivšem mužu. Bio je valjda broker u Zagrebačkoj burzi. Pun kao brod. Naručivao je litre viskija u gradu. Mislila sam da će se naše druženje nastaviti no zaboravio me je čim se vratio u Zagreb. Zeznuo je neke velike pare na poslu. Sada ne može dobiti posao ni kao službenik na šalteru.

Robert – osoba s najmanjim pimpekom na svijetu. I točka.

Roko – ljetna avantura s Hvara. Naša ljubav je trajala par sezona. Dok nisam otišla u Vodice.

U našem nostalgičnom prisjećanju nas prekine Filip. Nismo došle do kraja abecede, zapele smo na slovu S. Uletio je u kafić kao furija i bacio šareni album za slike. Upitao nas je da li nas dvije možemo pretpostaviti smisao ovoga predmeta. Mi smo slijegnule ramenima i prasnule u smijeh.

Mislim Filipe, pa ti radiš od nas jebene budale!

Pa to je fotoalbum! - izdreknem na njega.

Filip je dopodne radio kao svaki uzoran učitelj uvijek dostupan školskom auditoriju. Prijavio se da čuva učenike na popravnim ispitima. Dok je obavljao taj dosadan zadatak, jedna učenica je zaboravila nešto ispod klupe. Naizgled samo običan fotoalbum, no znatiželja ga je odvela mnogo dalje. Nakon nekoliko prelistavanja već spomenutog albuma skužio je: desetak curica trećeg razreda srednje škole igra igru "Biti sa što više frajera". Ove male su sa društvenih mreža skidale fotke dječaka s kojima su bile i te slike nosile u foto studio na razvijanje kako bi imale album frajera s kojima su brijale. Filipu se dopao album samo jedne djevojčice. Mi smo i dalje bile u čuđenju, dok je on teatralno mahao rukama kako bi nam sve detaljnije objasnio.

S tim albumima one bi se međusobno uspoređivale - s koliko su tipova bile i te fore. Naravno, one cure s najviše fotki frajera bi bile najveće kulerice u razredu. Vodile su statistiku o količini osvojenih momaka. Ova cura je bila s 37 muškaraca, dok je vodeća bila sa 70 osvojenih bodova. Da im i ona druga statistika ide kao ova, ne bi završile na popravnom.

"One pojam kurve dovode na višu razinu!" – viknem i obje prasnemo u smijeh. Filipu nije bilo smiješno. Male su čak smislile legendu, koja je pisala na koricama:

☺ - ljubljenje

✿ - šlatanje i ljubljenje

 - seks

No njega je najviše iznenadilo kada je prelistavši album vidio o kakvim se to likovima radi. Uz njihove vršnjake tu su bili učitelji, Filipovi kolege, muškarci u poznim godinama, oženjeni, političari...

Filip je bio u nedoumici, da prijavi učenice ili da sve to stavi u zaborav. Naime, mnogi ne bi željeli da ovaj incident izađe u javnost počevši od spomenutih osoba s fotografija do roditelja, koji nikad ne bi dopustili da se njihove "princezice" ocrne. Mi smo mu savjetovale da to ipak ostavi po strani. Možda uz gnjev mnogih ljudi dovede u pitanje i svoj posao. A tko zna, u budućnosti mu ova nesretna društvena igra može biti skriveni as u rukavu koji će mu spasiti posao.

Ucjena nije nikada izašla iz mode u ovom malom gradiću, svo troje smo se složili.

- Može jedan mali macchiato! - Filip drekne konobaru s druge strane kafića.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI