Pavelić: Hrvatska je jučer osuđena (video)

Braniteljski prosvjed
(FOTO: Mario Nakić)

16.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11851

Više stotina građana okupilo se danas u podne na mirnom prosvjedu, koji je organizirala Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije ispred zgrade suda u pješačkoj zoni, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo jučerašnjom presudom Haaškog suda. Hrvatski su generali Ante Gotovina i Mladen Markač jučer, naime, prvostupanjskom presudom osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne (Gotovina 24, a Markač 18) zbog "sudjelovanja u zločinačkom pothvatu s ciljem protjerivanja srpskog stanovništva iz Hrvatske".



"Opasno za sve branitelje"


- Hrvatska je ovom presudom ponižena, rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije okupljenima.
- Hrvatska je duboko razočarana jer Hrvatska je jučer osuđena. Ovo je opasno i za sve hrvatske branitelje, ali i sve dobronamjerne ljude u Hrvatskoj. Kolektivna odgovornost, koja nam se nameće, može imati u konačnici nesagledive posljedice za Republiku Hrvatsku i njeno stvaranje. Neosporive su činjenice da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni i oslobodilački rat i da je hrvatska država bila izložena jednoj brutalnoj i agresivnoj politici i jednom brutalnom i nametnutom ratu. Stoga očekujemo od službene politike da beskompromisno stane u obranu istine o Domovinskom ratu i o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, rekao je Pavelić.


Sve je prošlo mirno

Pavelić je potom pozvao branitelje na mir i dostojanstvo, a državne institucije da ulože sve napore kako bi na drugostupanjskom sudu nepravedna presuda bila poništena. Okupljeni su se nakon njegova govora uputili do Trga 123. brigade, biste dr. Franje Tuđmana i požeške Katedrale, gdje su se pomolili za poginule hrvatske branitelje i za osuđene generale. Prosvjed je protekao mirno i bez ekscesa.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI