Oprezno do mora: Duplo mu naplatili cestarinu

Gužva na Lučkom
(FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

03.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 9192

Mnogima je ENC uređaj spasio živce prilikom naplate cestarine u prometnim čepovima koji nastaju na putu na more. Kako ima sve više korisnika tih uređaja, u redakciju nam se javio čitatelj upozoravajući na pogrešku s kojom se susreo prilikom elektronske naplate cestarine tim uređajem.

- Išao sam na more, pa sam zbog izbjegavanja gužvi, nemajući na jednom dovoljno sredstava, ponio dva ENC uređaja. Jedan sam spremio u pretinac, dok sam drugi prema uputama postavio na vidljivo mjesto kako bi sustav automatski naplatio cestarinu. Međutim, kada sam izlazio s autoceste kod Pirovca shvatio sam da je cestarina na izlazu Lučko plaćena i jednim i drugim uređajem tj. da je plaćena dva puta, priča nam Davor Ljubić iz Požege.
Dodaje kako je prije tri dana poslao e-mail službi korisnika Hrvatskih autocesta s pojašnjenjem pogreške, ali još nije dobio nikakav odgovor.

Objašnjenje smo potražili u Hrvatskim autocestama gdje nam kažu kako to nije prvi takav slučaj te da se korisnicima s dva uređaja u automobilu zbog pogreške sustava obračunava dvostruka cestarina.
- ENC uređaj koji se ne koristi mora biti pravilno spremljen u plastičnu foliju koja se dobije s uređajem, što piše i u uputama, rekli su nam uredu za odnose s javnošću HAC-a


Kako nismo pronašli takve upute uz ENC uređaj, u HAC-u nam odgovaraju da se onda korisnik usmeno upozori prilikom kupnje. Korisnik se treba javiti u naš odjel za žalbe i u slučaju da je sustav pogriješio novac će biti vraćen na njegov ENC uređaj, dodaju u HAC-u.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI