Pleternički razred otpao jer djeca žele biti bliže svojoj generaciji

Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9002

Na prvom se upisnom roku u požešku Gimnaziju upisalo 24 učenika s pleterničkog područja, ali samo osmero njih prijavilo se za dislocirano odjeljenje u Pleternici. Budući da ovakav trend pokazuje kako velik odaziv za pleterničko gimnazijsko odjeljenje neće biti pokazan ni na drugom roku, već se traži alternativno rješenje ili izlazna strategija.

- Bodovni prag nećemo spuštati pa je izvjesno očekivati da neće biti dovoljan broj prijavljenih u Pleternici. Tražit ćemo od Ministarstva da nam dopusti proširenje postojećih odjeljenja i upisane u Pleternici prebaciti u Požegu - rekao je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije u razgovoru za 034portal.

Iako bi dislocirano razredno odjeljenje smanjilo troškove puta i vrijeme provedeno na putovanje učenicima s pleterničkog, čaglinskog i kutjevačkog područja, većina učenika nije prepoznala ovu prednost nego je ipak izabrala pohađati srednju školu u udaljenijoj Požegi. Ravnatelj Bucić kaže da ima više razloga.


- Izdvojeno odjeljenje je novost za naše stanovništvo. Slično se pokazalo u Varaždinskoj županiji, gdje su prve godine isto imali probleme pri popunjavanju takvog školskog odjeljenja. Učenici žele biti bliže svojoj generaciji, i to je razlog zašto biraju Požegu. Iz Brodsko-posavske županije očekivali smo također prijave, no nitko se nije prijavio. Ove smo godine općenito imali manji broj prijava nego lani - ustvrdio je Bucić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI