Velika primjer drugima: Djeca besplatno uče plivati

Škola plivanja u Velikoj
(FOTO: Vjeran Blašković)

03.07.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12234

- Ovoga nema nigdje u okruženju. Postoje škole plivanja, ali sve one naplaćuju rad s djecom, ovo je jedina za koju znam da je za roditelje besplatna - rekao je profesor kineziologije Zoran Dorontić, koji vodi školu plivanja u Velikoj. Dodaje da bi po propisima svaki osnovnoškolac iz škole trebao izaći kao plivač, ali da to često nije slučaj.

On i kolegica, također profesorica kineziologije Ivana Hoffman, vode oko 110 djece u veličkoj školi plivanja koju u potpunosti financira Općina Velika. Troškovi koje općina snosi su oko 6.000 kuna za rad profesora te 4.000 kuna za bazene.

Djeca su podijeljena u 3 grupe, ovisno o dosadašnjem plivačkom iskustvu. U školi ima djece koja su već solidni plivači i koji se ne boje vode, ali i onih, priča nam profesor Dorontić, koji se još uvijek pomalo boje vode.


Mali plivači Ivica Pavić iz Velike te Kristijan Šarić i Antonio Čokrlić kažu nam da se odlično zabavljaju, a da već pomalo plivaju kao veliki. Kažu nam da će nakon usavršavanja plivačkih tehnika vježbanje nastaviti na moru.


Mama Marina Čorić na bazene je dovela 6-godišnje blizance Ivana i Antonia. - Već drugu godinu su u školi, jedan već zna plivati, ali drugom još treba vježbe. I oni su u početku bili malo suzdržani u vodi, ali sada je već sve lakše, priča majka Marina koja kaže kako će klinci školu plivanja praktično odrađivati i na moru -  u blizini Splita.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI