Đakovčani spajaju klubove: Lipik ipak ostaje u 3. HNL

19.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9884

Zahvaljujući prvenstveno inicijativi Đakovčana da spoje svoja dva kluba u jedan, Požeško-slavonska županija će po svemu sudeći sljedeće sezone imati tri predstavnika u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi.

Kako doznajemo, sinoć je održan sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje novog nogometnog kluba koji spaja dva đakovačka trećeligaša: NK Đakovo i NK Croatia. Klub bi se trebao zvati NK Đakovo Croatia. To znači da će u 3. HNL ostati mjesto za još jedan klub pa tako NK Lipik, koji je bodovno bio prošle sezone zadnji na ljestvici među klubovima koji su odigrali prvenstvo do kraja, ipak ostaje u 3. HNL i ne ispada u Županijsku ligu.

Početak procesa spajanja đakovačkih klubova potvrdio nam je Željko Bel, tajnik Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije koji je prisustvovao sinoćnjem sastanku u Đakovu.


- Bio je to inicijativni odbor, a 26. lipnja bi se trebala održati osnivačka skupština nakon koje ćemo sa sigurnošću znati hoće li se Croatia i Đakovo spojiti. Međutim, ovo je početak tog procesa. Ukoliko dođe do njihova spajanja, Lipik ostaje u 3. ligi - potvrdio je Bel.


Uz pleterničku Slaviju i požešku Slavoniju, koja je ove godine izborila ulazak u 3. ligu, Lipik je treći predstavnik naše županije koji će vjerojatno i sljedeće sezone igrati u tom rangu. Ostanak Lipika u 3. HNL znači i ostanak NK BSK Buk u 1. ŽNL te ostanak NK "Slaven" iz Gradca u 2. ŽNL.

- Mislim da je svakako za našu županiju i nogomet dobro da imamo više predstavnika u višem rangu, ali igranje u tom rangu znači i obvezu. Znači da će Lipik morati igrati barem na nivou kako je igrao prošle sezone, ako ne i bolje - komentirao je za 034portal Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI