Bore se već 10 godina: Traže asfalt i odvodnju

Antonio Pijević i Petar Podnar upozoravaju na probleme stanovnika Radničke
(FOTO: Mario Nakić)

30.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12668

Dvjestotinjak metara neasfaltirane ceste pune rupa, koja se po kiši pretvara u blato, bez ikakvog rješenja za oborinske vode i kanalizaciju - slika je i prilika Radničke ulice u požeškom prigradskom naselju Vidovci. Stanovnici desetak kućanstava ove ulice već deset godina vode borbu s gradskom upravom u Požegi kako bi njihovi primarni komunalni problemi bili riješeni.

- Sve je počelo 2003. godine, kada smo potpisali peticiju i zahtjev za rješavanje asfalta i problema kanalizacije, a to smo uputili Gradu Požegi. Stigao nam je odgovor da naša ulica tada nije bila u planu za komunalne radove, ali da će je Tekija uvrstiti sljedeće godine. Našu ulicu uistinu jesu uvrstili u plan izgradnje i rekonstrukcija javnih površina za 2007. i 2008. godinu, za što je bilo predviđeno 370.000 kuna, no to nije nikad realizirano - prepričali su nam Petar Podnar i Antonio Pijević, stanovnici Radničke ulice.

- Treba reći i da uredno plaćamo gradske komunalne račune, a ne znamo što plaćamo. Piše da su uračunate slivne i oborinske vode, koje ovdje nikako nisu riješene. Kada padne malo veći pljusak, nama se sve slijeva u dvorište. Nema odvodnje. Osim toga, javna rasvjeta je gotovo nikakva, postavili su jednu svjetiljku samo da bi nam mogli naplaćivati komunalije - dodaje Pijević, koji je nedavno ponovno kontaktirao gradsku upravu podsjetivši ih na problem.





- Poslao sam e-mail gradonačelniku i pročelnici za financije. Odgovorila mi je samo pročelnica, napisala je kako se trebam obratiti drugoj pročelnici, onoj za komunalne djelatnosti. Onda sam isti mail poslao toj drugoj pročelnici, od koje još nisam dobio nikakav odgovor. Bilo je to prije otprilike dva mjeseca - tvrdi Pijević.

Iz redakcije 034portala poslali smo gradonačelniku Zdravku Ronku upit o Radničkoj ulici i kada će problemi stanovnika biti riješeni. Odgovor očekujemo...



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI