HHO moli Ronka: Ne ometajte Grgure, pomozite im!

Zdravko Ronko
(FOTO: Arhiv)

12.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16637

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) uputio je još u prosincu dopis požeškom gradonačelniku Zdravku Ronku, a radi se o ometanju prošlogodišnjeg obilježavanja Grgureva na Trgu sv. Terezije. Gradonačelnik nije upoznao požešku javnost sa sadržajem i porukom dopisa koji je sada dospio u naš posjed pa bi bio red da ga prenesemo.

"Smatramo da biste kao gradonačelnik jednog hrvatskog grada trebali svakodnevno ostvarivati suradnju sa svim pojedincima, ustanovama, društvima i udrugama na vašem području, pa čak i u onim slučajevima kada se s njima ne slažete...Ljubazno Vas molimo da učinite sve što je u okviru vaših ljudskih mogućnosti i gradonačelničkih ovlaštenja da pomognete Društvu Sveti Grgur u provođenju njegovih aktivnosti, koje su zacijelo korisne i potrebne građanima Požege, te da nas o svemu učinjenom obavijestite pisanim putem", stoji u dopisu koji potpisuje Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.




Bio je to odgovor iz HHO-a na obraćanje Društva "Sv. Grgur" zbog, prema njihovim riječima, gradonačelnikovog ometanja javnog okupljanja. Podsjetimo, okupljene povijesne postrojbe nisu bile u mogućnosti normalno se postrojiti zbog komunalnih djelatnosti koje su gradske službe baš u tom trenutku ondje obavljale.


Zanimljivo je da ove godine nije bilo ometanja javnog okupljanja na prvoj proslavi Grgureva, ali je podnesen prekršajni nalog protiv Društva jer nije prijavilo okupljanje Gradu.

Dopis HHO-a poslan je Gradu Požegi, Društvu "Sveti Grgur" i središnjici SDP-a u Zagrebu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI