Pavelić: Osjećam se kao zviždač, stvari se nisu pomakle!

Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
(FOTO: Mario Nakić)

07.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10320

"Od našeg upozoravanja na nepoštivanje Zakona o pravima hrvatskih branitelja do danas stvari se nisu pomakle s mrtve točke. Hoće li ravnatelj Vukoja biti smijenjen ili ne, to nas ne brine. Više nas brine što naš branitelj, koji je i prema inspekcijskom nalazu trebao biti primljen na radno mjesto portira u Đačkom domu, još uvijek ne radi", rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, Pavelić je nedavno upozorio kako Mirko Tutić, koji ima status hrvatskog branitelja-dragovoljca nije primljen na natječaju za posao portira u Đačkom domu Požega. Ravnatelj Vlado Vukoja je ondje zaposlio svoga sina. Prosvjetna inspekcija je izdala rješenje kojim utvrđuje da je Tutić trebao imati prednost prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

- Osjećamo se kao zviždači. Upozorili smo na nepoštivanje zakona, službe su utvrdile da smo bili u pravu, ali opet nema nikakvih rezultata jer čovjek i dalje ne radi. Hoće li branitelj morati ići na sud da bi se zaposlio? - upitao je Pavelić, dodavši kako bi on, da je djelatnik u državnoj službi, sigurno već poput zviždača u Hrvatskoj dobio otkaz zbog ukazivanja na propuste u javnim ustanovama.


U slučaju zapošljavanja u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije Pavelić također nije zadovoljan.


- Ravnatelj Puljašić poziva branitelje da dođu na razgovor, a mi samo tražimo od njega poštivanje zakona. Prema nalazu Ministarstva zdravlja, on je imao dopuštenje primiti troje, a ne petero djelatnika. Pitamo se zašto branitelji, koji su predali svu potrebnu dokumentaciju i dobili rješenje da su primljeni, još uvijek nisu potpisali ugovor i počeli raditi. Ako smo ravnatelju tako dragi, zašto ne zaposli ta tri branitelja koji ispunjavaju sve uvjete?




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI