Lucić: Radovi su završeni, elektrana će uskoro u pogon (foto)

Hidroelektrana u Pleternici fotografirana prošlog tjedna
(FOTO: Vjeran Blašković)

09.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10643

"Građevinski radovi na pleterničkoj hidroelektrani su obavljeni i oprema je spremna. Čekamo samo da malo zatopli pa da bude puštena u probni rad", odgovorio je Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice na pitanje iz redakcije 034portala.

Podsjetimo, Lucić je ljetos najavio izgradnju male hidroelektrane snage 250 kW. Ona bi trebala proizvoditi dovoljno električne energije za potrebe javne rasvjete na cijelom upravnom području Grada Pleternice. Na taj je način gradonačelnik najavio uštedu u gradskoj blagajni, i to u visini 850 do 900 tisuća kuna godišnje.




Hidroelektrana pored postojeće brane na Orljavi u vlasništvu je Grada koji je investirao 700.000 kuna, dok su oko 4 milijuna kuna uložili Fond za energetsku učinkovitost i Ministarstvo regionalnog razvoja RH.


Gradonačelnik je u početku najavljivao njeno otvaranje do kraja godine, a zatim je odgođeno za siječanj pa za sredinu veljače. Sada najavljuje otvaranje, ako vremenski uvjeti budu dopuštali, za sredinu ožujka.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI