Branimira i Mirjana spasile više od 30 pasa iz azila u Bučju

Branimira Bosanac i Mirjana Oliver - arhivska fotografija
(FOTO: Iz priv. kol. B. Bosanac)

24.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17417

Sklonište za životinje u Bučju kod Pakraca nije baš tako bajno mjesto kakvim ga opisuje direktor Veterinarske stanice Pakrac, tvrdi Branimira Bosanac, volonterka u daruvarskoj udruzi prijatelja životinja.

- Stvar je u tome da će ti psi, ukoliko ne budu udomljeni u roku od 60 dana, biti eutanazirani. Još nijedan pas nije eutanaziran samo zato što ih mi pokupimo prije roka i onda dalje tražimo udomitelje. Tijekom zadnjih pet mjeseci smo udomili više od 30 pasa iz pakračkog azila - kaže Branimira.

Podsjetimo, na 034portalu nedavno je objavljen razgovor sa Sinišom Horvatom, direktorom Veterinarske stanice Pakrac u kojemu se on pohvalio odličnim, maltene savršenim uvjetima u kojima psi u azilu uživaju.


- Sve to lijepo izgleda kada tamo dođete. Međutim, nama je više pasa došlo bolesno iz azila. Jedan je uginuo zbog parvoviroze, poslali smo ga u Berlin na liječenje, no nije uspjelo i još je naša udruga ostala dužna tamošnjoj veterinarskoj ambulanti. Mislim da bi Veterinarska stanica Pakrac trebala u svome azilu osigurati redovitu dezinfekciju i također bi trebali osigurati cijepljenje protiv štenećaka - dodaje daruvarska aktivistica.


Iz Udruge prijatelja životinja Daruvar pozivaju građane koji mogu i žele udomiti psa da pogledaju fotogaleriju trenutnih stanovnika Skloništa za životinje Bučje te da se jave na broj 034-411-019 i spase pse od eutanazije koja im prijeti ukoliko ne nađu udomitelje 60 dana od prihvaćanja u azil.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI