SRP: Treba ukinuti Zakon o privatizaciji

Mate Devčić, Ivan Golić, Vlado Bušić i Gojko Medaković
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.11.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8545

Socijalistička radnička partija zalaže se za ukidanje Zakona o privatizaciji jer su odabrani pomoću menadžerskih kredita jeftino kupili tvrtke. Onima koji su ih kupili gotovinom treba vratiti novac, a poduzeća pretvoriti u državno vlasništvo i predati radnicima na upravljanje kroz oblik radničkog dioničarstva - izjavio je nositelj liste ove stranke u V. izbornoj jedinici Vlado Bušić.

- Zalažemo se za osnivanje Zavoda za planiranje, reindustrijalizaciju, povratak kombinata i PIK-ova, a u turizmu za povratak domaćeg gosta i školaraca na Jadran. SRP je za regionalizaciju sa 5 do 7 regija, a u reformi bankarskog sustava smatramo potrebnim imati bar 2 nacionalne banke, rekao je Bušić.

Kada je riječ o lakim drogama Bušić je rekao kako je SRP za dekriminalizaciju, ali ne i legalizaciju. Na nivou države očekuju jedan saborski mandat, a za kampanju će ukupno potrošiti 110.000 kuna, isključivo vlastitih sredstava.


Rečeno je kako je SRP jedina stranka ljevice i da se bori za socijalizam 21. stoljeća te da nisu napustili radništvo. Konferenciji za novinare prisustvovali su i kandidati s liste Mate Devčić, Ivan Golić i Gojko Medaković.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI