NASLOVNAJAKŠIĆDRUŠTVOARHIV
Islanđani invenstiraju u Gospodarsku zonu u Jakšiću?????

FOTO: M.M.

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

Islanđani invenstiraju u Gospodarsku zonu u Jakšiću?????

23.10.2017. | M.R./Z.B. PREGLEDA: 6751

Po saznanjima od ljudi bliskim gsp. Kovačeviću,načelniku općine Jakšić došli smo do činjenica koje nam bude veliki optimizam i vjeru u bolje sutra jer nam vjerujući tim argumentiranim činjenicama predstoji dolazak većih gospodarskih investicija u našu malu Općinu i to sa dalekog Islanda.

Kada i kako se razvijala cijela poduhvatničko poduzetnička ideja sažet ćemo Vam cijenjeni stanovnici Općine u kratkim crtama.

Kao član LAG-e (Lokalna akcijska grupa "Barun Trenk" u kojoj se nalaze četiri Općine i dva Grada) predstavnik općine Jakšić gsp. Kovačević bio je sudionik radnog posjeta otoku Islandu gdje je trebao steći nova iskustva i saznanja ne bi li ista prenio u svoju sredinu kada su u pitanju razvojni procesi gospodarsko ekonomskog predznaka.


Budući da Island ima tako puno doticajnih točaka kao i naše podneblje življenja (općina Jakšić) te smo i gospodarski vrlo blizu razvoja sam cilj putovanja koje je trajalo desetak dana je ispunjen.

Utiske i dojmove s putovanja gsp. Kovačević upravo pretače u djelo ( silno inspiriran viđenim) gradnjom niti manje niti više Gospodarske zone u koju će po njezinu završetku vrlo vjerojatno nahrupiti poduzetni Islanđani jer naša Općina obiluje ne samo ljudskim radnim potencijalom već i vrlo razrgranatom mrežom auto cesta ( blizina) te vrlo sređenim zemljišnim knjigama kao i činjenicom da je vrlo transparentno odrađen posao oko prodaje državne zemlje na području Općine.

No vratimo se u stvarnost našega življenja i odmaknimo od uvodne parodije. Cilj je bio da na što snažniji način ukažemo ponovno na činjenicu da je gsp. Kovačević odista putovao nedavno u sklopu posjete LAG-e "Barun Trenk" na Island a želimo istaknuti da je ponovno po tko zna koji puta bez obzira što je na putovanju imao pokrivene sve troškove po povratku sasvim mirno bez grižnje savjesti isplatio sebi na ime troškova dnevnica 4700,00 kuna ( četiri tisuće sedamsto kuna) !!!

Duboko smo uvjereni da je opetovano kao svrhu putovanja naveo zbližavanje Hrvatske i Islanda ( kao i put u Francusku) te ga mi toplo preporučamo kako Ministarstvu vanjskih poslova tako i Uredu predsjednice za savjetnike po pitanju međunarodne suradnje jer je dokazano ( bio je i na putu u Belgiju no o tomu drugom zgodom) isprofilirao sebe kao stručnjaka za ta pitanja ( ugrozio je primat gsp. Mate Granića).

Zašto ističemo slučaj putovanja na Island? Razlog je sljedeći, zbog gotovo istovjetnih situacija i događanja oko isplaćenih dnevnica jedan sada bivši ravnatelj ugledne Srednje škole u Požegi je kazneno proganjan te u konačnici izgubio radno mjesto ravnatelja.Po čemu je postupanje gsp. Kovačevića drugačije ili zakonitije? Ako možda Zakon i nije povrijeđen sa moralnog aspekta je dodirnuo dno usljed činjenica da ima više negoli pristojnu plaću s obzirom na izvorni proračun Općine (oko 2 milijuna kuna) te podatak i da svaki mjesec uredno uzme "cipelarinu" bez obzira na posjedovanje službenog vozila Općine .

Istovremeno nema sredstava za prijevoz srednjoškolaca i studente. Nema niti sredstava u vidu poticaja za postojeće male obrtnike koji grcaju u problemima pa više nije cilj s vremenom uposliti novu osobu već je cilj zadržati postojeću uposlenost.

Pozdravljamo kao Oprbena petorka početak radova na izgradnji pješačkog nogostupa u naselju Eminovci no stava smo da od toga ne treba praviti predstavu niti veličati isto jer to bi bilo opravdano da se ista izgradila 1997. godine a ne 2017. godine. Što na to kažu stanovnici naselja Cerovac i Tekić koji još uvijek čekaju gradnju vodovoda i kanalizacije a toliko im je puta već obećavano od gsp. Kovačevića i gsp. Barišića?

Na nekim smo portalima ( dakako onima koji dobivaju značajna sredstva tijekom godine od Općine) mogli pročitati o iznimno "marljivom načelniku,neustrašivom borcu" itd itd.Ništa što nije trebao znatno prije učiniti gsp. Kovačević nije učinio a činjenica jest u bitnome ne čini ništa a to su najugroženiji segmenti društva unutar Općine,đaci,studenti.....

Oporbena je petorka prije sada već više od petnaest dana a po Poslovniku o radu Općinskog vijeća uputila pisani prijedlog za žurnim sazivanjem sjednice no do dana današnjeg predsjednik OV gsp. Oreški nije reagirao. Uredna dostava je potvrđena 06.10. 2017. godine.

Istaknut ćemo samo neke točke prdloženog Dnevnog reda na kojima istrajemo cijelo vrijeme a to su..smanjenje plaće kako Općinskog načelnika tako i njegova zamjenika,tim smanjenjem osiguravamo masu novca za financiranje subvencioniranog prijevoza Srednjoškolskih učenika naše Općine bez potrebe za rebalansom Proračuna općine Jakšić.

Stipendiranje svih redovnih studenata,revizija poslovanja Općine unatrag deset godina ( zbog svih priča oko nepravilnostima unutar iste kao i priča oko izvlačanja novca iz proračuna),aktualno stanje unutar JUO Općine gdje više od godinu i pol dana nije bilo pročelnika usljed čega su nastupili veliki problemi kao i u temelju narušeni međuljdski odnosi zaposlenika i načelnika.

Poduzet ćemo sve na raspolaganju mehanizme po Poslovniku i "primorati" određene osobe i skupine da sjednicu sazovu te na taj način omoguće demokratsko djelovanje i rad Općinskog vijeća.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić

Tagovi: jakšić, općina, izgradnja

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Danas palimo prvu adventsku svijeću. Evo nekih detalja o adventskom vijencu koje možda niste znali...

.

Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

.

U trodnevnoj akciji darivanja krvi u Požegi, krv je darovalo 372 dobrovoljnih darivatelja

.

Požeški biskup na blagoslovu obnovljene crkve sv. Katarine Aleksandrijske u Zoljanu

.

PSŽ: od jučer 45 novozaraženih, ukupno je 599 aktivnih slučajeva zaraze

.

Susret biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine sa srijemskim episkopom Vasilijem

.

U Pakracu narušavali javni red i mir, a jedan vrijeđao policijske službenike

.

Danas oblačno uz mjestimičnu kišu

.

U Požegi upaljena prva adventska svijeća

.

Prehrambeni proizvod iz Hrvatske prijavljen zbog prevelike količine pesticida

.

Monodrama ʺStara škola kreka - iz tame u svjetloʺ održat će se u Lipiku

.

Ako iz Srbije ili Bosne preko granice prenosite 2 vreće kupusa, mogli biste platiti 5000 kn kazne

.

Subotnja šetnja Požegom, 27.11.2021.

.

Požežanka poznata po sudjelovanju u showu ʺŽivot je na vagiʺ, diplomirala veterinu pa ovih dana krenula u svoju novu poslovnu avanturu izrade poslastica za pse

.

Biramo najbolji restoran u Požeštini, glasujte u našoj anketi i pomozite nam u odabiru najboljeg

.

Testiraj se, pokaži svoju inteligenciju

.

U Hrvatsku 20. prosinca stiže cjepivo za djecu

.

Tijekom posljednja 24 sata u PSŽ 81 novooboljela osoba od koronavirusa

.

Toplo i fino: Recept za varivo s mesnim okruglicama

.

U Požegi otvorena 53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

.

Održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija - Jozić: “Odobrena je nova karta potpora za Republiku Hrvatsku“

.

Dva muškarca s područja Brestovca osumnjičena za dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta

.

Danas umjereno do pretežno oblačno

.

Objavljene nove upute HZJZ-a za treću i booster dozu

.

NK ʺGraničarʺ Zagrađe uspješno završio još jednu polusezonu

.

Zadnji vlak za covid dodatak: Tko ne pošalje prijavu do 30. studenog gubi pravo

.

U Hrvatskoj svaki četvrti stanovnik živi ʺod plaće do plaćeʺ

.

Požega je obukla svoje božićno ruho

.

STIŽE IZMJENA ZAKONA: Bliži se početak kraja držanju pasa na lancu

.

Husse savjetuje: Prehrana pasa s gastritisom

.

DOBRA PRILIKA: Potrebna ženska osoba za održavanje domaćinstva u obiteljskoj kući, odlična plaća!

.

Nema zime dok je Zime

FOTONALAZ

FOTO: Pogledajte kakvi sve grafiti krase Požegu