Krenuli na put dugačak 3300 kilometara

Vladimir, Zdenko i Zdravko
(FOTO: Pakrački list)

24.07.2017. | Pakrački list
Pregleda: 10552

Jučer ujutro su na put dugačak oko 3300 kilometara krenuli pakrački motoristi Vladimir Tessari, Zdenko Ružička te prijatelj iz Preloga Zdravko Hunjak. Oni će u narednih osam ili deset dana obići motorom sedam zemalja Balkana.

Cilj je večeras prespavati u Dubrovniku iz kojeg sutra nastavljaju za Boku Kotorsku u Crnoj Gori. Nakon toga planiraju proputovati cijelu albansku obalu Jadranskog mora te stići na grči otok Krf. Peti dan bi trebali biti već u Soluna  iz kojeg će otputovati u jugozapadnu Bugarsku, potom preko makedonskog Ohrida otići na Kosovo, pa sjeverom Crne Gore i istočne Bosne vratiti se, za osam ili deset dana, ovisno o vremenskim prilikama i dužini zadržavanja,  u Pakrac.

Kako kaže Vlado Tessari cilj nisu veliki gradovi i poznata turistička odredišta već zaštićeni UNESCO-ovi parkovi prirode i kulturna dobra. Zapravo cilj nije bilo koje odredište nego je cilj sama vožnja, jer, kako kažu, motorom se ne putuje nego uživa u vožnji.


Vlado vozi Yamahu Fazer 600 iz 2006. godine, Zdenko Kawasaki VN 900 iz 2008. godine, a Zdravko  Hondu CB 1300 iz 2005.


Koliko god to bude moguće izbjegavat će  autoput, a koristiti planinske prijevoje koje radi zavoja i uspona motoristi najviše vole. Obići će tri mora (Jadransko, Jonsko i Egejsko) i u svega nekoliko sati će savladati visinske uspone i do 2000 metara.

Vladi i Zdenko ovo nije prvi put da putuju motorom. Lani su u društvu Pakračana Zlatka Širca u pet dana napravili 2800 kilometara po Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Preklani u četiri dana uz prolazak 2000 kilometara su obišli Jadransku obalu od Zadra do Crne Gore i vratili se preko Srbije i Bosne nazad, a 2013. godine u pratnji kćeri Lane i Jasmine  u 4 dana došli do Ohridskog jezera u Makedoniji i nazad. Svih tih godina uvijek mijenjaju cestovne pravce.

Vlado ima i starijih iskustava putovanja motorom s kojim je 2005. godine stigao do Talina, glavnog grada  Estonije na Baltičkom moru savladavši u 12 dana zajedno s Damirom Svjetličićem uz logističku potporu iz automobila u kojem su bili još četiri Pakračana put dugačak 4800 kilometara. Tri godine poslije slična ekipa je bila, koristeći okolne putove kroz Rumunjsku i Bugarsku, skroz do juga Grčke u pokrajini Messinija vrativši se preko Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i pri tom  za 11 dana napravili 4900 kilometara.

Više o ovom putovanju kao i drugim moto putovanjima Pakračana pročitajte u petak u tiskanom izdanju Pakračkog lista.

izvor: www.pakrackilist.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI