Dukić: Vlada još nije ispunila nijedan naš zahtjev

Dragutin Dukić (prvi desno) i Matija Brlošić (u sredini)
(FOTO: Mario Nakić)

07.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5296

"Vlada Republike Hrvatske nije još ispoštovala ništa od dogovorenoga. Imamo samo obećanja. Obećali su nam platiti odštetu za elementarnu nepogodu u listopadu, ali to nije učinjeno. Obećali su platiti poticaje, sada je rok pomaknut za siječanj, međutim čini se da sve ostaje na obećanjima", rekao je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije koja je danas održala konferenciju za medije i najavila mogućnost novih prosvjeda.

Samo upozorenje

- Legalizacija poljoprivrednih objekata još nije krenula i ne zna se kad će. Dodatci za krmače još nisu isplaćeni. Tražili smo da se zakonom definiraju OPG-i kako se ne bi moglo na istoj adresi otvarati više OPG-a, no ništa nije učinjeno - kaže Dukić, dodavši kako je to samo upozorenje. Ukoliko se stvari ne pomaknu, odnosno Vlada ne počne ispunjavati obećanja seljacima, morat ćemo krenuti u nove prosvjede krajem studenoga - dodaje Dukić.


Jakopović: Sfera politike


- Odšteta za elementarnu nepogodu još nije mogla biti isplaćena jer se radi po propisima. Postoje zakonom određeni rokovi i mi ih ne možemo zaobići. Isto tako je i s legalizacijom poljoprivrednih objekata, za koju su nakon zakona trebali biti doneseni i razni propisi na nivou općina i gradova kako bi seljaci prošli što povoljnije - odgovorio je požeško-slavonski dožupan Željko Jakopović dodavši kako zahtjevi nekih seljačkih udruga prelaze u sferu politike.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI